Bananko kocke, bolje od kupovnih čokoladne bananica

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bananko kocke, bolje od kupovnih čokoladne bananica

Bananko kocke su stvarno ukusne, baš kao kupovne čokoladne bananice. Nije ih teško napraviti, a svi koji su ih pravili brzo su ih i pojeli. Mislim da će se djeca, a i odrasli obradovati ovoj poslastici.

Sastojci

 3 želatine - 1+2 dl vode - 1/2 kg šećera - 1/2 extrakta od banana - 200 dkg čokolade - 5 dkg margarina - 2-3 kašike ulja

Postupci

3 želatine rastopiti u 1 dl vode i ostaviti da malo nabubri. Dodati još 2 dl vode i staviti da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << prokuha (nesmije vriti). Skinuti sa vatre i istresti u 1/2 kg šećera i sve zajedno miksati 15 minuta bez prestanka. U gotovo dodati 1/2 extrakta od banane i promješati. Istresti u dobro nauljenu tepsiju, a tek onda početi praviti čokoladnu glazuru, koju treba ostaviti par sekundi da stane i preliti preko kolača. Kad se čokolada stegne, rezati nožem, koji se treba stalno umakati u vrelu vodu, radi lakšeg rezanja. Nakon toga uživati u poslastici… I naravno ne zaboravite podijeliti s prijateljima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Bananko kocke, bolje od kupovnih čokoladnih bananica

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Dec.2015, 10:01

Bananko kocke su stvarno ukusne, baš kao kupovne čokoladne bananice. Nije ih teško napraviti, a svi koji su ih pravili brzo su ih i pojeli. Mislim da će se djeca, a i odrasli obradovati ovoj poslastici...Sastojci:..Postupci:

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.