Predlog za ručak: Slatki kupus s tikvicama

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Dec.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlog za ručak: Slatki kupus s tikvicama

Foto: Bakina kujna Sastojci: - 1 manja glavica slatkog kupusa - 1 veća glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 paprike babure - 2 mlade tikvice - 1 veća šargarepa - 300 g roštilj kobasica - 1 kašika mlevene paprike - 4 dl paradajz soka - lovorov list - mešavina začina - biber - 1 kašika masti Priprema: 1. Slatki kupus očistiti od spoljnih listova i korena, pa ga iseći na krupnije kocke. 2. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati, a šargarepu oguliti i izrendati na krupno rende. 3. >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << Mlade tikvice oguliti, pa sredinu sa semenom izdubiti, a pulpu iseći na polukrugove. 4. U većoj šerpi rastopiti mast, pa propržiti šargarepu, crni i beli luk. Dodati papriku te i nju pržiti dok blago ne omekša. 5. Ubaciti slatki kupus, začiniti po ukusu i pržiti ga oko 5 min. Potom dodati tikvice te sve zajedno kratko propržiti neprekidno mešajući. 6. Sipati paradajz sok, pa doliti još malo vode da povrće ogrezne. Ubaciti lovorov list, mlevenu papriku i začine po ukusu, te nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok povrćene ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. 7. Kobasice zarezati na više mesta, pa ih iseći na krupnije komade i propržiti na malo masti. Dodati u varivo pred kraj kuvanja.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posne punjene paprike

Izvor: BanjalukaLive.com, 01.Dec.2015

Fantastično jelo za vrijeme posta od kojeg ćete se sigurno najesti. Ovako punjena paprika može da posluži i kao prilog mesu. Sastojci: 8-10 babura paprika 1/2 šolje riže 3-4 glavice crnog luka 400gr šampinjona so, biber i suvi začin po ukusu 500ml paradajz soka 1 čaša vode Prirpema: Papriku...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Predlog za ručak: Slatki kupus s tikvicama

Izvor: Svet, 01.Dec.2015

Foto: Bakina kujna.. .. Sastojci:. – 1 manja glavica slatkog kupusa. – 1 veća glavica crnog luka. – 2 čena belog luka. – 2 paprike babure. – 2 mlade tikvice. – 1 veća šargarepa. – 300 g roštilj kobasica. – 1 kašika mlevene paprike. – 4 dl paradajz soka. – lovorov list. – mešavina...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.