BRUTALNO uništavanje crkve od strane džihadista IS! Nisu imali milosti prema SVETINJI! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2017, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUTALNO uništavanje crkve od strane džihadista IS! Nisu imali milosti prema SVETINJI! (VIDEO)

Nakon kasapljenja hrišćana u istom mestu, prešli su na hrišćanske svetinje

Od kada traje zauzimanje ovog grada na ostrvu Mindanao, skoro 180 osoba ubijeno je u borbama između filipinskih snaga i grupa povezanih sa Islamskom državom.

ISIS Releases a vid. shows the destruction & burning contents of a church in Marawi city

Philippines pic.twitter.com/Ho9NJrcKQu - @SHAWSHANK5

— ARnews 1936 (@ARnews1936) June 4, 2017

Najstrašnije skrnavljenje i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uništavanje crkve u mestu Maravi na Filipinima može se videti na objavljenom snimku Islamske države koji su danas postavili na društvene mreže.

Naime, od kada traje zauzimanje ovog grada na ostrvu Mindanao, skoro 180 osoba ubijeno je u borbama između filipinskih snaga i grupa povezanih sa IS, koju predvodi grupa Maute.

Foto: Twitter/Printscreen/NieuwsBlog

U pitanju je najveće upozorenje do sada na činjenicu da Islamska država gradi uporište na jugoistoku Azije i tamo primenjuje brutalnu taktiku već viđenu u Iraku i Siriji, ocenjuje Rojters.

Foto: Reuters

Pripadnici grupe Maute, naoružani mitraljezima i ručnim topovima, i dalje kontrolišu centar grada, uprkos napadima filipinskih snaga, kako iz vazduha tako i kopnenim putem. Većina od 200.000 žitelja Maravija do sada je pobeglo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.