BAKA ANA JE SAHRANILA SINA I MUŽA I ŽIVI OD SOCIJALNE POMOĆI: Trebale su joj pare za lekove, pa je uzela stvar u svoje ruke (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 20.Sep.2016, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BAKA ANA JE SAHRANILA SINA I MUŽA I ŽIVI OD SOCIJALNE POMOĆI: Trebale su joj pare za lekove, pa je uzela stvar u svoje ruke (VIDEO)

Ana Šućur ima 82 godine, iz Barande, živi od socijalne pomoći od 7.000 dinara, od toga svakog meseca za lekove izdvaja 3.000, a za račune 2.000 dinara. Tako ovoj starici za život ostane samo 2.000 dinara.

Uprkos tome ova starica se trudi da živi kao sav normalan svet.

Dvorište i okućnica Ane Šućur je "pod konac". Pokošena trava, mala uredna bašta, dok u unutrašnjosti kućice u kojoj živi, sve blista.

Ana živi sama. Odavno je udovica, sin joj je dugo >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << bio bolestan i preminuo je prošle godine. Ostala joj je još samo ćerka, koja živi u Opovu. Svoj skromni kućni budžet dopunjuje sakupljenjem limenki i prazne plastične ambalaže. Svakog drugog dana Ana gurajući kolica, koja su gotovo veća od nje, "šparta“ ulicama Barande i okoline. Njeni sugrađani je dobro znaju i većina njih iskorišćenu ambalažu čuva i predaje kad ona prođe.

Kilogram plastike i limenki plaća se 10 dinara. Ana mesečno sakupi desetak velikih džakova za koje dobije oko 5.000 dinara.

– Ne treba mi mnogo, navikla sam da radim i da se borim. Ćerka me posećuje kad god može, pokosi travu i pomogne tamo gde ja ne mogu. Ipak, godine i bolest su me "stigle", tako da imam srčanih problema i ne mogu baš svaki dan da sakupljam ambalažu. Lekar mi je prepisao puno lekova ali one najskuplje ne kupujem - gotovo pomirljivo priča Ana.



Ova hrabra i istrajna baka ipak je bila prinuđena da se obrati za pomoć. Lokalna samouprava preko opštinskog udruženja penzionera Ani je obezbedila tri metra kvalitetnih drva, koja su dopremljena, isečena, iscepana i složena.

– Ne znam kako da se zahvalim svim ovim dobrim ljudima koji su mi pomogli - rekla je kroz suze Ana Šućur.

Prvi Anin komšija Žarko Kljajić, vlasnik firme „Friško“ finansirao je izgradnju Anine montažne kuće. Na tom mestu se nalazila kućica u raspadanju, tako da su Kljajići odlučili da svojoj prvoj komšinici pomognu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.