Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2018, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apple plaća 38 milijardi dolara poreza na novac u inostranstvu

Američki tehnološki div Apple platiće oko 38 milijardi dolara poreza na otprilike 250 milijardi dolara novčanih rezervi koje drži izvan SAD-a, a uslijed nedavne reforme američkog poreznog sistema.

Očekuje se da će taj iznos biti najveća poreska uplata u sklopu reforme kojom se smanjuje stopa korporativnog poreza. Kompanija takođe planira izgradnju novog kampusa te stvaranje novih 20 hiljada radnih mjesta u SAD-u.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Iz tog tehnološkog diva navode da će njihovi planovi u sljedećih pet godina doprinijeti američkoj privredi s više od 350 milijardi dolara. Kompanija nije objavila iznos gotovine koji će iz inostranstva vratiti u SAD.

Izvršni direktor Tim Kuk izjavio je da je Apple "usmjerio svoja ulaganja u područja u kojima može imati direktan uticaj na stvaranje radnih mjesta".

Kompanija u SAD-u trenutno zapošljava oko 84 hiljada radnika te očekuje da će u saradnji s domaćim dobavljačima i proizvođačima ove godine imati rashode od 55 milijardi dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Epl hoće da bude i moralni div, plaća 38 mlrd $

Izvor: B92, 18.Jan.2018

Američki tehnološki div Epl platiće oko 38 milijardi dolara poreza na otprilike 250 milijardi dolara novčanih rezervi koje drži van SAD...Očekuje se da će taj iznos biti najveća poreska uplata u sklopu reforme kojom se smanjuje stopa korporativnog poreza. Kompanija takođe planira izgradnju novog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.