Svet

Četvrtak, 18.01.2018.

12:16

Epl hoće da bude i moralni div, plaća 38 mlrd $

Američki tehnološki div Epl platiće oko 38 milijardi dolara poreza na otprilike 250 milijardi dolara novčanih rezervi koje drži van SAD.

Izvor: SEEbiz

Epl hoće da bude i moralni div, plaća 38 mlrd $
(Foto: Getty images)

Očekuje se da će taj iznos biti najveća poreska uplata u sklopu reforme kojom se smanjuje stopa korporativnog poreza. Kompanija takođe planira izgradnju novog kampusa te stvaranje novih 20.000 radnih mesta u SAD.

Iz tog tehnološkog diva navode da će njihovi planovi u sledećih pet godina doprineti američkoj privredi s više od 350 milijardi dolara. Kompanija nije objavila iznos gotovine koji će iz inostranstva vratiti u SAD.

Izvršni direktor Tim Kuk izjavio je da je Epl usredsredio svoja ulaganja u područja u kojima može da ima uticaj na stvaranje radnih mesta".

Kompanija u SAD trenutno zapošljava oko 84.000 radnika i očekuje da će u saradnji s domaćim dobavljačima i proizvođačima ove godine imati rashode od 55 milijardi dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

23 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: