Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2020, 12:51

Antić: Odlazak Srba na proslavu Oluje nesrećan događaj i posledica pritisaka

Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić ocenio je danas da je odlazak člana Samostalne demokratske srpske stranke Borisa Miloševića na proslavu hrvatske vojne akcije Oluja "nesrećan događaj" i posledica višegodišnjih pritisaka na Srbe, koji će imati dalekosežne posledice na položaj srpskog naroda u toj zemlji.

"Ovde nije reč o pomirenju nad grobovima već o nastojanju da se Srbi asimiluju. I ovo je posledica jedne, rekao bih, sadističke želje da se žrtva navede >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da saučestvuje u svojoj nesreći", rekao je Antić na predstavljanju godišnjeg izveštaja o političkim pravima srpskog naroda u regionu.

On je rekao da je još spornija odluka hrvatskog ministra da tog dana ode u Grubore, srpsko selu u kojem je ubijeno više civila za vreme Oluje, jer se radi o zločinu za koji niko nije osuđen ni posle 25 godina.

Antić je rekao da razume Srpsko nacionalno vijeće i Samostalnu demokratsku srpsku stranku da žele da se bore za svoj opstanak u Hrvatskoj ali da mu se čini da posle tog poteza oni "ulaze u političke Hrvate" i da srpski narod u njima više nema svoje predstavnike.

Predstavnik Naprednog kluba Petar Lađević izjavio je da ne misli da će taj potez sudbinski odrediti položaj Srba u Hrvatskoj i ocenio da je on više odraz trenutnih okolnosti.

"Srbi su se za tako nešto odlučili iz niza iznuđenih političkih okolnosti i taj potez ja ne vidim kao 'sudnji dan'", rekao je on.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Antić: Odlazak Srba na proslavu Oluje nesrećan dogadjaj i posledica pritisaka

Izvor: Beta Video, 04.Avg.2020

BEOGRAD - Predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić ocenio je danas da je odlazak člana Samostalne demokratske srpske stranke Borisa Miloševića na proslavu hrvatske vojne akcije Oluja ``nesrećan dogadjaj`` i posledica višegodišnjih pritisaka na Srbe, koji će imati dalekosežne posledice na položaj...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.