Analiza: U Dunavu pronađene fekalije i krv

Izvor: Studio B, 30.Jul.2015, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Analiza: U Dunavu pronađene fekalije i krv

Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio je analizu uzoraka vode ispuštene u blizini Beogradskog keja u Novom Sadu, nakon izlivanja crvene tečnosti u Dunav koja ukazuje na sveže fekalno zagađenje.

U izveštaju Instituta se navodi da bakteriološka analiza ukazuje na sveže fekalno zagađenje (Escherichia coli), dok biološka upućuje na zagađenje poreklom iz celokupnog kanalizacionog sistema neprečišćene otpadne vode, prenosi Tanjug.

U uzorcima je utvrđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i prisustvo eritrocita i leukocita a sve to, kako se navodi, utiče na zdravlje ljudi, kao i na ekosistem.

Iako je kanalizacioni izliv u kome se pojavila crvena tečnost povezan sa brojnim zagađivačima, inspekcijama se predlaže ispitivanje svakog od njih uzimanjem pojedinačnih uzoraka, navodi se u izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Crvena tečnost nepoznatog porekla primećena je u prošli petak u vodi Dunava, na Beogradskom keju u Novom Sadu.

Javno-komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija", čije ekipe su uradile uzorkovanje vode 24. jula zatražilo je od Instituta za javno zdravlje Vojvodine da uradi neophodne analize.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.