Američki senatori: Dijalog ključan za budućnost Zapadnog Balkana

Izvor: RTS, 04.Sep.2019, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki senatori: Dijalog ključan za budućnost Zapadnog Balkana

Američki senator Ron Džonson i Kris Marfi sastali su se sa svim liderima političkih stranaka i institucija na Kosovu, javlja "Zeri info", a prenosi "Kosovo onlajn".
Glavna poruka  Rona Džonsona i Kris Marfija bio je zahtev da se odblokira dijalog između Kosova i Srbije.
Kako je navedeno, senatori su ukazali da je dijalog ključan za budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << celog Zapadnog Balkana.
Na sastanku sa senatorima bili su vršilac dužnosti premijera Ramuš Haradinaj, kosovski predsednik Hašim Tači, lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa, lider Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti, šef Pokreta Smooopredeljenje Aljbin Kurti, Mimoza Kusari iz Alternative, Bedžet Pacoli iz Alijanse za novo Kosovo.
Kako navodi Zeri, sastanku je prisustvovao i Nenad Rašić, lider Progresivno demokratske stranke i nedavno formirane koalicije Sloboda. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kurti: Sa vladom odlazi i Tači

Izvor: B92, 04.Sep.2019

Lider Pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Aljbin Kurti rekao je da će kada se promeni vlada biti promenjen i predsednik Kosova, prenosi Koha.net..."Predsednik će sarađivati sa nama, trebalo bi. Shvatiće da mora da napusti to mesto. Kada se promeni vlada, predsednik se mora promeniti....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.