Ambasador SAD: Osudjenim ratnim zločincima nije mesto u Vladi Kosova

Izvor: Beta, 06.Feb.2019, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD: Osudjenim ratnim zločincima nije mesto u Vladi Kosova

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet izjavio je večeras da za osudjene ratne zločince nema mesta u Vladi Kosova."Lideri svih stranaka treba da prestanu da podržavaju takve pojedince. Takva podrška dovodi u pitanje posvećnost Kosova vladavini prava", napisao je Kosnet na Tviteru.On je uz tu poruku objavio (retvitovao) jučerašnje zajedničko saopštenje Inicijative mladih za ljudska prava iz Srbije i Inicijative mladih za ljudska prava s Kosova koje su osudile odluku kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Sulejmana Selimija imenuje za političkog savetnika.Selimi je osudjen za ratne zločine protiv civilnog stanovništva tokom sukoba na Kosovu, 1998-99. godine.Kosnet je naveo i da mu je drago što grupe iz različitih zajednica istupaju jednoglasno.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosnet: Ratnim zločincima nije mesto u kosovskoj vladi

Izvor: RTS, 06.Feb.2019

Osuđenim ratnim zločincima nije mesto u kosovskoj vladi, poručio je američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, povodom imenovanja Sulejmana Seljimija, bivšeg komandanta tzv. OVK, za savetnika premijera privremenih prištinskih institucija. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.