ABE I DALJE KRITIČNO: Otkrivene prve informacije o napadaču na bivšeg japanskog premijera

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 08:06

ABE I DALJE KRITIČNO: Otkrivene prve informacije o napadaču na bivšeg japanskog premijera

Uhapšen Tetsuja Jamagami (41), nakon napada na bivšeg japanskog premijera Šinza Abea, je bivši pripadnik pomorskih snaga samoodbrane zemlje, gde je služio tri godine, javila je televizija Nipon.

On je završio svoj mandat 2005. godine, navodi kanal.

Zanimanje je trenutno nepoznato.

Šinzo Abe je napadnut oko 11.30 po lokalnom vremenu u japanskom gradu Nara tokom uličnog nastupa. Japanski mediji, pozivajući se na agencije za sprovođenje zakona i izvore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vladajućoj Liberalno-demokratskoj partiji, preneli su da je Abe upucan dva puta s leđa. Političar je pao posle drugog hica.

Policija je saopštila da je Abe bio pri svesti odmah nakon ranjavanja, ali da je potom, u procesu transporta, njegovo stanje postalo kritično "sa srčanim i plućnim zastojem".

Šinzo Abe se trenutno nalazi u Univerzitetskoj bolnici u prefekturi Nara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.