300 DECE KIDNAPOVANO IZ ŠKOLE! Policija i vojska u potrazi za otetima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 18:39

300 DECE KIDNAPOVANO IZ ŠKOLE! Policija i vojska u potrazi za otetima!

Deca su starosti između osam i petnaest godina.

Najmanje 28 od blizu 300 kidnapovane dece pobeglo je od otmičara, rekao je danas za BBC guverner savezne nigerijske države Kadune, Uba Sani.

Nigerijska vojska krenula je u potragu za decom koja su oteta iz severnog grada Kuriga u četvrtak. Vojska radi sa policijom i lokalnim timovima za pretragu u šumama Kadune i okolnih država. Ovo kidpapovanje dece najveća je otmica iz škole od 2021. godine.

Naoružane >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bande na motociklima otele su blizu 300 đaka iz osnovne i srednje škole, starih između osam i 15 godina, saopštile su lokalne vlasti i roditelji.

Pretpostavlja se da je skoro iz svake porodice u gradu oteto neko dete. Jednog đaka, starog 14 godina, upucali su otmičari. On je bio je u bolnici, ali je podlegao povredama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.