Izvor: RTS, 08.Maj.2023, 11:55

Мушкарац напао полицајке код Авињона, викао ''Алаху екбер"

Мушкарца наоружаног ножем и гвозденом штанглом устрелиле су и раниле две француске полицајке, након што их је напао узвикујући ''Алаху екбер''.
Нападач у раним тридесетим годинама је у општини Оранж у француском департману Воклиз напао и ранио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << полицајке, након чега су оне у самоодбрани употребиле електричне шокере и пиштоље, преноси Фигаро.
Наводи се да је нападач устрељен са пет метака и да је након тога превезен у болницу у Авињону, те да је његово стање критично.
''Упркос упозорењима, нападач се устремио на полицајцке са агресивном одлучношћу, и оне су били приморанe да отворе ватру на њега'', наводи су саопштењу француске жандармерије.
Додаје се да су полицајке превезене у болницу са лакшим телесним повредама. У саопштењу се такође наводи да је истрага у току и да у овом тренутку није могуће рећи какве мотиве је имао нападач.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.