Svet u ŠOKU - preminula ČUVENA Vendi Mičel: Smrt nastupila nakon što je odbila da jede i pije danima

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 19:01

Svet u ŠOKU - preminula ČUVENA Vendi Mičel: Smrt nastupila nakon što je odbila da jede i pije danima

Sve objasnila u oproštajnim pismu koje su objavile njene ćerke

Književnica Vendi Mičel preminula je nakon duge i hrabre borbe sa demencijom. Smrt je nastupila kao posledica toga što je odbijala da pije i jede.

Imala je 68 godina i poticala je je iz istočnog Jorkšira. Postala je pisac bestselera neposredno nakon što joj je dijagnostifikovana demencija u 2014. kada je imala svega 58 gdoina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U to vreme je bila menadžerka i majak dve odrasle ćerke.

Mičelova je svoje iskustvo sa demencijom pretočila u priznate memoare "Nekadašnja osoba koju sam poznavala" iz 2018. godine i "Ono što bih želela da znam o demenciji" iz 2022. godine.

Njen treći tom emmoara, "Život s krajem na umu", trebalo bi da bude objavljen sledeće nedelje.

U posthumnoj objavi koju su njene kćeri podelile na mreži, autorka je napisala: "Ako ovo čitate, to znači da su ovo verovatno objavile moje ćerke jer sam nažalost preminula."

"Izvinjavam se što vam na ovaj način prenosim ovu vest, ali da nisam, moj inbox bi se na kraju napunio emailovima koji bi pitali da li sam u redu, što bi bilo teško za moje ćerke da odgovore...

"Na kraju sam umrla jednostavno odlučivši da više ne jedem i ne pijem.

"Ovo nije bila odluka na osnovu trenutnog samosažaljenja".

"Demenicija je okrutna bolest koja igra igre sa vašim postojanjem. Uvek sam bila osoba koja vidi čašu napola punu, pokušavajući da preokrene negativnosti života i stvara pozitivnosti."

"Pa, pretpostavljam da je demencija bila krajnji izazov. Da, demencija je problem, ali oh, kakav život sam imala igrajući se igara sa ovim mojim protivnikom pokušavajući da ostanem korak ispred."

"Ko bi pomislio, kada sam dijagnostifikovana sve one godine ranije, da će moj život ispasti baš ovako? Uvek sam volela da imam plan, nešto što me čini da se osećam pod kontrolom demencije."

Mičel je postala glasna zagovornica eutanazije u Velikoj Britaniji. Njena želja da ode u Dignitas u Švajcarsku početkom ove godine osujećena je kada je pala i slomila rebra, kao i oštetila vrat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.