Šerman zamenica državnog sekretara SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 07:58

Šerman zamenica državnog sekretara SAD

Američki Senat potvrdio je nominaciju predsednika SAD Džo Bajdena da Vendi Rut Šerman preuzme položaj zamenice američkog državnog sekretara.

Zahvaljujući glasovima podrške nekolicine republikanskih senatora nominacija Šermanove (71) je u utorak potvrđena sa 56 glasova "za" i 42 "protiv", prennosi Rojters.

Vendi Šerman je veteranka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << američke spoljne politike, poznata po doprinosu koji je dala u vreme administracije predsednika Baraka Obame, tokom pregovora za postizanje iranskog nuklearnog sporazuma 2015. godine, kojem su se snažno protivili republikanci, ali i neke demokrate.

Tokom izlaganja u svojstvu nominovane za novu funkciju u Stejt departmentu pred odborom Senata, u martu, Šermanova je obećala da će se zalagati za novi pristup Iranu jer, kako je predočila, "politika prema Iranu mora da bude utemeljena u sadašnjosti, a ne u nostalgiji prema prošlosti".

Diplomatsku karijeru Vendi Rut Šerman je započela još 1993. godine u administraciji predsednika Bila Klintona i od tada je obavljala značajne državne funkcije u Stejt departmentu u svim administracijama američkih predsednika iz redova Demokratske stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.