POKAZALA KAKO IZGLEDA PRAVOSLAVNA BARBIKA - Vendi se uključila u svetski trend pa opet šokirala

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2023, 19:35

POKAZALA KAKO IZGLEDA PRAVOSLAVNA BARBIKA - Vendi se uključila u svetski trend pa opet šokirala

Ovo smo svi čekali.

Film "Barbi" je apsolutni hit u svetu, te je postao trend da se ljudi slikaju u ružičastoj odeći, zaštitnoj boji najpopularnije lutke na svetu. I dok se nekima film Grete Gervin dopada te hvale postmodernističko poigravanje stereotipima i feminističku poruku, dotle drugi smatraju ostvarenje u kome Margo Robi glumi glavnu ulogu, previše površnim.

Naša pevačica Vesna Vukelić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vendi, izgleda da je odlučila da se priključi trendu, ali na poseban način.

Ona se u roze kombinaciji slikala ispred manastira, obučena smerno, ali i sa stilom.

Na sebi je imala roze kostim, a na glavi ešarpu u duginim bojama. Svim parvoslavnim vernicima je poznato da devojke i žene tokom molitve u crkvi prekrivaju svoju glavu. Na sebi je pevačica imala i velike naočare za sunce, kao i alke na ušima.

Mnogi su primetili da ovakvu kombinaciju žena može da nosi na liturgiji pošto je u skladu sa pravoslavnim pravilima ženskog oblačenja u crkvi, ali i da ponese na ulici i da potpuno izgleda zanosno i glamurozno.

- Sveti Roman, velika svetinja i blagoslov od Boga - napisala je Vendi.

Inače ove slike su nastale ispred manastira Sveti Roman. Reč je o manastiru Srpske pravoslavne crkve iz 9. veka, u eparhiji niškoj, blizu Ražnja. Na osnovu određenih istraživanja smatra se da manastir Sveti Roman spada u najstarije manastire na prostorima Srbije, budući da je podignut pre Nemanjića. Predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture od velikog značaja

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.