PRVO OGLAŠAVANJE Borisa Janjuševića nakon sahrane Mihajla: Njegove reči kidaju dušu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Dec.2023, 23:05

PRVO OGLAŠAVANJE Borisa Janjuševića nakon sahrane Mihajla: Njegove reči kidaju dušu

Tragičan događaj ostavio je veliki trag na porodici Janjušević.

Danas je na groblju u rodnom Prijepolju sahranjen brat učesnika ''Elite'' Marka Janjuševića Janjuša, Mihajlo Janjušević.

Mihajlo je sebi oduzeo život u 27. godini, kako mediji spekulišu vešanjem, a porodica Janjušević neutešna je zbog bolnog gubitka.

Mihajlo Janjušević, mlađi brat košarkaša i zadrugara Marka Janjuševića Janjuša preminuo je pre dva dana, a sumnja se da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je izvršio samoubistvo u 27. godini. Njegovo beživotno telo pronađeno je u iznajmljenom stanu u centru Beograda gde je živeo, a nakon obdukcije, telo je preuzeo Janjuš tokom jučerašnjeg popodneva, te se zaputio u Prijepolje gde je Mihajlo danas i sahranjen.

Sahrani je prisustvovao veliki broj prijatelja i poznanika, koji su došli da pruže podršku Janjuševićima u ovom teškom trenutku i isprate Mihajla na večni počinak.

Nakon teškog i tužnog dana, pored Janjuša, oglasio se i srednji brat porodice, Boris.

- Hvala svima koji su mi izjavili saučešće - napisao je Janjušević kratko.

Podsetimo, majci preminulog mladića je pozlilo uoči sahrane, te je zbog toga u porodičnu kuću na Kolovratu pristigla i hitna pomoć.

Sada su svi oni koji su poželeli da odaju poslednju počast Mihajlu, došli u Prijepolje i položili najlepše vence i suze cveća koje su preplavile dom na Kolovratu.

Mladi Mihajlo odlučio je da izvrši samoubistvo, što se smatra jednim od najvećih grehova. U ovakvim slučajevima pop ne dolazi na sahranu, osim u iznimnim slučajevima. Najveći smrtni greh koji čovek može da počini je da oduzme sebi život, jer posle toga, kažu, ne može da se pokaje nad svojim činom, kao što može čovek koji ubije drugog čoveka.

Po pravilu Srpska pravoslavna crkva ne služi opelo samoubicama. Ali...

- Izvršiti samoubistvo je smrtni greh, svaki greh Bog oprosti, al' hulu na Duha Svetoga ne prašta, a to počini čovek koji se nikada ne ispovedi i čovek koji izvrši samoubistvo, jer je on pohulio na život, na Duha Svetoga - rekli su za Telegraf iz SPC.

- Ukoliko je u pitanju neki duševni bolesnik, pa ima papire da se lečio, e onda mora to sve da se šalje crkvenom sudu, pa on zaseda da vidi da se tu veća i donese se ta lekarska dokumentacija, e onda možda, u tim slučajevima odobre da se obavi opelo. Inače, ne - objašnjavaju za Telegraf.

Opelo se ne služi čak ni kada su deca u pitanju, ali ni onima koji nisu kršteni u crkvi.

- Ista je priča, opelo se ni njima ne služi, kao ni nekrštenoj deci.

Janjuševa bivša supruga Ena Senić nikada se nije javno oglašavala po pitanju svog života, braka ili košarkaševog učešća u rijalitiju, a kada smo je pozvali nakon saznanja da je njegov mlađi brat pronađen mrtav, u želji da saznamo i plasiramo proverene informacije, Ena nije želela da govori.

- Sram vas bilo! Nemojte me zvati, pogotovo ne u ovakvoj situaciji - poručila je besno Ena, iako je naša redakcija samo radila svoj posao.

Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Veliki Brat

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.