Miki Maus

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jul.2011, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miki Maus

/vesti online/ Sloboda robova meri se dužinom lanaca. Skandal sa prisluškivanjem intimnih života građana u Velikoj Britaniji, samo nam je predočio delić istine o tome koliko su nam kratki lanci "slobode". I još nam je nešto pokazao: koliko nam se Veliki Brat uvukao u onaj jadan ostatak iluzije o ličnoj slobodi. Videli smo da, što propusti da u našoj iluziji privatnosti dotuče Mardokova štampa, to dočeka policija u čijem vrhu (kao "savetnici") sede Mardokovi ljudi. Što propuste >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Mardok i policija, to dočeka država Velikog Brata. Mimo Velikog Brata niko ne prolazi.



Ali, oprez, braćo robovi! Robovlasnici prete da nam još i mozgove spinuju.
Mardokova medijska imperija, sa svim njenim nepodopštinama, samo je dobro stojeći službenik velikog, neoliberalnog robovlasništva, a Mardok tek njen Miki Maus.

Britanski premijer, Dejvid Kameron, grakće na sav glas da nije imao pojama šta mu Mardok radi u vlastitoj kući. Ne zna čovek. Ali, sigurno zna da je njegova zemlja ortak i deoničar u američkom sistemu "Ečlon" (ECHELON) - mračnoj mreži masovnog, visoko automatizovanog, ilegalnog špijuniranja čitavog sveta.
Ovaj monstrum od globalnog njuškala lansiran je sedamdesetih godina prošlog veka da špijunira sovjetske satelitske komunikacije, a sada, poput mamutskog vakuum usisivača na nebu,"usisava" sve živo: kućne i mobilne telefone, elektronsku poštu, tekst poruke, faksove, satelitske transakcije, optičke komunikacione kablove.Ostatak vesti pročitajte na linku

kolumnadejan lukicvesti online

Nastavak na TvojPortal.com...






Povezane vesti

Miki Maus

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2011

Sloboda robova meri se dužinom lanaca. Skandal sa prisluškivanjem intimnih života građana u Velikoj Britaniji, samo nam je predočio delić istine o tome koliko su nam kratki lanci "slobode". I još nam je nešto pokazao: koliko nam se Veliki Brat uvukao u onaj jadan ostatak iluzije o ličnoj slobodi....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.