Izvor: RTS, 26.Okt.2021, 17:03

Poverenica osudila nošenje žutih traka na protestima i pretnje lekarima

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković upozorava da je stavljanje žutih traka na rukave građana i građanki koji se protive vakcinaciji protiv kovida 19 vređanje i omalovažavanje žrtava holokausta.
Poverenica smatra krajnje neprimereno dovođenje u vezu "jedne od najvećih tragedija prošlosti i miliona ubijenih Jevreja, ali i pripadnika drugih nacionalnosti tokom Drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svetskog rata, sa protivljenjem vakcinaciji".
"Time se pokazuje ne samo odsustvo svakog poštovanja prema žrtvama fašizma, već i svesti o tome šta takva poruka znači", navela je Brankica Janković.
Poverenica kaže da su zabrinjavajući i protesti ispred stanova lekara zbog iznetih stavova kao stručnjaka ili članova kriznog štaba jer se na taj način ugrožava njihova bezbednost.
"Posebno su za osudu pretnje smrću virusologu Milanku Šekleru i nedopustivo vređanje na račun epidemiologa Predraga Kona", zaključuje poverenica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.