Kinesku vakcinu primilo oko 1.500 Prokupčana, vakcinacija samo na zakazivanje

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 11:45

Kinesku vakcinu primilo oko 1.500 Prokupčana, vakcinacija samo na zakazivanje

Za 5 dana od početka vakcinacije protiv virusa korona u Prokuplju, kinesku vakcinu je primilo oko 1.500 Prokupčana, uglavnom starijih osoba. U zavisnosti od toga koliko je ljudi prijavljeno, vakcine se na dnevnom nivou trebuju iz niškog Instituta za javno zdravlje.

U Domu zdravlja kažu da se vakcinacija obavlja na 3 punkta i da se dnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vakciniše između 200 i 300 građana.

Prvih dan-dva mogao je svako ko želi kinesku vakcinu da primi, ali da se ne bi stvarale gužve, sada vakcinišemo ljude po ranije zakazanom terminu, a koji su se prijavili na sajtu. Vakcinu ne prime samo oni za koje nakon pregleda doktor utvrdi da nisu zdravi i da moraju da sačekaju da bi bili zdravi – kažu u Domu zdravlja.

Tvrde da se vakcinacija odvija bez ikakvih problema i da su za sada zadovoljni odzivom građana, te da tehnički kapaciteti za sada zadovoljavaju njihovu potrebu.

Vakcinacija je omogućena svakog radnog dana od 8 do 15 sati, a rad medicinskih ekipa je organizovan i tokom vikenda.

Inače, prema poslednjim informacijama iz prokupačke Opšte bolnice, hospitalizovana su 32 pacijenta od kojih je kod 22 potvrđena korona. Na kiseonik je priključeno 19 pacijenata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.