IMUNIZACIJA U NOVOM PAZARU TEČE PO PLANU: Skoro hiljadu Novopazaraca primilo vakcinu protiv korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 16:42

IMUNIZACIJA U NOVOM PAZARU TEČE PO PLANU: Skoro hiljadu Novopazaraca primilo vakcinu protiv korone

Od početka imunizacije protiv korona virusa u Srbiji, u Novom Pazaru je vakcinisano nešto manje od 1.000 građana, a vakcinacija se obavlja na tri punkta, bez većih gužvi i redova.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić kaže da su punktovi za iminuzaciju otvoreni u toj ustanovi i Domu zdravlja i da su oni, za sada, dovoljni da podmire interesovanje građana.

- Na svakom punktu u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << timu za vakcinisanje se nalaze po jedan lekar, dva tehničara i propratno osoblje. Prethodnih dana dnevno smo vakcinisali između 200 i 300 građana, zbog čega nije bilo potrebe da otvaramo nove punktove. Ukupno, zaključno sa nedeljom, vakcinisano je 984 građana, ne računajući u tu brojku i zdravstvene radnike – poručio je Spahić.

On je dodao da će, u slučaju povećanog interesovanja građana, dodatna tri punkta biti otvorena u sali Doma omladine.

- Naše ekipe će preurediti prostor, uz poštovanje svih preporuka Ministarstva zdravlja, pa će nakon saglasnosti zdravstvene inspekcije moći da počne sa radom - objasnio je Spahić.

Na raspolaganju građanima trenutno je samo vakcina kineskog proizvođača Sinofarm, a oni sa kojima smo razgovarali kažu da im nije bitno čija je vakcina.

- Ja sam hronični bolesnik i jedva sam dočekao vakcinu, nije važno je li ruska, nemačka, kineska, bitno da je ima i da možemo da se vakcinišemo i da konačno dočekamo kraj ovoj katastrofi – priča jedan stariji Novopazarac.

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru je, navodi Spahić, i dalje nestabilna, pozivajući građane da se ne opuštaju i da se i dalje pridržavaju svih propisanih protivepidemioloških mera.

Tokom vikenda u novopazarskoj Opštoj bolnici preminuo je jedan pacijent od posledica izazvanih korona virusom. Hospitalizovano je 14 osoba, a na kućno lečenje otpuštena su četiri pacijenta.

Trenutno se na lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je regionalni kovid centar, nalazi 63 pacijenta, od kojih je sedmoro na respiratorima.

Spahić je istakao da je do sada vakcinisano i revakcinisano 250 zdravstvenih radnika i 75 korisnika i radnika Gerontološkog centra, kao i da se svi oni osećaju dobro i da nisu primećene nikakvi neželjeni efekti vakcine.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I U ČAČKU REDOVI: Od danas povećan broj punktova za vakcinaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021

U Srbiji vlada veliko interesovanje za vakcinaciju protiv korona virusa...Kako je saopštio Radni tim za sprečavanje širenja epidemije, na teritoriji grada Čačka vakcinisano je 720 građana u jednom danu...Imunizacija je obavljena na dva punkta - u Plavoj hali i u Domu kulture. Od početka postupka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Kinesku vakcinu primilo oko 1.500 Prokupčana, vakcinacija samo na zakazivanje

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2021, 11:45

Za 5 dana od početka vakcinacije protiv virusa korona u Prokuplju, kinesku vakcinu je primilo oko 1.500 Prokupčana, uglavnom starijih osoba. U zavisnosti od toga koliko je ljudi prijavljeno, vakcine se na dnevnom nivou trebuju iz niškog Instituta za javno zdravlje...U Domu zdravlja kažu da se vakcinacija...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.