HOLANDIJA NUDI VAKCINACIJU DECE: Mladima na raspolaganju jedan serum!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2021, 15:58

HOLANDIJA NUDI VAKCINACIJU DECE: Mladima na raspolaganju jedan serum!

Vakcinacija može da pomogne u zaštiti dece od retkih slučajeva u kojima zbog korona virusa ozbiljno oboljevaju, saopštio je zdravstveni savet

Holandija će ponuditi vakcinaciju protiv kovid-19 svoj deci uzrasta od 12 do 17 godina, u nastojanju da spreči talas infekcija usled novih mutacija korona virusa u narednim mesecima, saopštio je danas holandski zdravstveni savet.

Zdravstveni savet je naveo da deci od 12 godina treba ponuditi vakcinu Fajzer-BioNTeka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv kovid-19, koju je u maju Evropska komisija odobrila za upotrebu kod dece od 12 godina.

Uzimajući sve u obzir, savetujemo da se vakcina Fajzer-BioNTeka ponudi svima u uzrastu od 12 do 17 godina koji je žele, saopštio je Savet.

Vakcinacija može da pomogne u zaštiti dece od retkih slucajeva u kojima zbog korona virusa ozbiljno oboljevaju, saopštio je zdravstveni savet.

Nudeći vakcinaciju deci, Holandija sledi slične poteze SAD, Kanade, Francuske, Nemačke i drugih evropskih zemalja koje su već počele da vakcinišu tinejdžere.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.