Crna Gora obara evropske rekorde u prvim danima masovne vakcinacije

Izvor: VOA, 06.Maj.2021, 01:30

Crna Gora obara evropske rekorde u prvim danima masovne vakcinacije

Zvaničnici zdravstva u Crnoj Gori saopštili su da je tokom drugog dana masovne imunizacije dato 10.371 doza vakcine protiv koronavirusa, 1.105 više nego u utoorak kada je Crna Gora srazmjerno broju stanovnika oborila evropski rekord u vakcinaciji tokom jednog dana. Prema navodima Ministarstva zdravlja, koje je juče na više od 140 punktova počelo kampanju masovne vakcinacije, danas je dato 8.852 prvih doza i 1.519 drugih doza. "Zbirno, u Crnoj Gori do sada je dato 85.318 vakcina. Od toga, prvom dozom je vakcinisano 57.571 građana, a obje doze dobilo je 27.745", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović poručila je ranije danas u izjavi za RTCG da imunitet nacije zavisi isključivo od broja vakcinisanih građana. Portal Vijesti navodi da su se do sada od 14 članova Vlade javno vakcinisali samo ministarka zdravlja i vicepremijer Dritan Abazović, a danas je to, prema internet stranici covidodgovor.me, učinila i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić. Vijesti podsjećaju da se još nisu vakcinisali ni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, dok je premijer Zdravko Krivokapić u utorak rekao da “ne bježi od vakcinacije, ali da trenutno ima antitijela, pa nema potrebe”. Od početka epidemije sredinom marta 2020. u Crnoj Gori je od koronavirusa oboljelo 97.930 osoba, od kojih je preminulo 1.512.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

U Crnoj Gori za dan vakcinisano gotovo devet hiljada ljudi

Izvor: Blic, 07.Maj.2021, 00:13

Tokom trećeg dana masovne imunizacije protiv Kovida-19 u Crnoj Gori odziv građana je bio odličan, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.