Tviter gori: Šta je “poštovalac Uskrsa “? Hilari i Obama verovatno znaju

Izvor: B92, 24.Apr.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tviter gori: Šta je “poštovalac Uskrsa “? Hilari i Obama verovatno znaju

Barak Obama i Hilari Klinton izazvali su pravu buru na društvenim mrežama nakon što su žrtve masakra na Šri Lanki nazvali “poštovaocima” Uskrsa.

"Napadi na turiste i poštovaoce Uskrsa na Šri Lanki su napad na čovečanstvo. Na dan posvećen ljubavi, iskupljenju i obnovi, molimo se za žrtve i stojimo uz narod Šri Lanke", napisao je na svom nalogu na Tviteru Barak Obama.

Nakon toga mu je jedan od korisnika Tvitera napisao da je “sasvim u redu reći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hrišćani”, dok je drugi bio prilično revoltiran Obaminim tvitom.

“Da li imamo ljude koji poštuju Uskrs? Obama, ti imaš problem. Sve zlo koje ste zasadili tokom svoje ere, uključujući zbacivanje Gadafija s vlasti, pratiće vas.

A zatim je usledio i još jedan “bizaran” tvit koji je napisala njegova koleginica Hilari Klinton.

“Na ovom svetom vikendu za mnoge vere, moramo se ujediniti protiv mržnje i nasilja. Molim se za sve koji su pogođeni današnjim strašnim napadima na poštovaoce Uskrsa i putnike na Šri Lanki”, napisala je ona.

Revoltirani ovakvim napisima, korisnici su veoma burno reagovali.

“Poštovaoci Uskrsa, misliš hrišćani?! Ponavljaj za mnom, Hilari, hrišćani.”

“Ja sam katolikinja, hrišćanka, a napadi su bili na katoličke crkve. Stotine braće i sestara su poginule i ranjene od radikalne islamističke grupe. Ja nisam 'uskršnji poštovalac'. Uskršnja misa slavi vaskrsenje Isusa Hrista. Nismo 'poštovaoci' Uskrsa”, samo su neki od komentara.

Sa druge strane, neki su istakli i činjenicu da Obama i Klintonova nisu oklevali da žrtve maskara u novozelandskim džamijama nazovu muslimanima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.