Najukusniji uskršnji deserti: Zdravi, a neobični!

Izvor: Lepota i zdravlje, 13.Apr.2023, 10:02

Najukusniji uskršnji deserti: Zdravi, a neobični!

Uskrs nije samo verski praznik – on je porodično okupljanje i radost. Ovi jedinstveni deserti obogatiće vašu uskršnju trpezu, a mališane će posebno obradovati Svakoga Uskrsa, pored trpeze, brinemo o još jednom detalju: desertima za celu porodicu. Ako su vam već dosadili tradicionalni recepti i želite da oplemenite uskršnji ručak nekom novom poslasticom – na pravom ste mestu. Ovi uskršnji deserti su šareni, neobični i iznad svega – ukusni! Najukusniji uskršnji deserti Dugini >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << vafli Sastojci: 2 šolje brašna 1 kašika šećera 1 kašika praška za pecivo 0,5 kašikica sode bikarbone 0,5 kašikica kuhinjske soli 1,5 šolja mlaćenice 2 velika jajeta 4 kašike rastopljenog putera litra sladoleda od vanile, omekšanog Raznobojne šećerne mrvice Priprema: U velikoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi umutite mlaćenicu, jaja i otopljeni puter dok se ne sjedine. Dodajte mešavinu mlaćenice u mešavinu brašna; mešajte dok se ne sjedini. Zagrejte okruglu presu za vafle. Kašikom sipajte 1/2 šolje testa na presu i pecite dok ne porumeni,  5 do 6 minuta. Ostavite da se ohladi. Stavite sladoled na polovinu vafla, ravnomerno rasporedite. Na vrh stavite drugi vafl, a onda uvaljajte ivice u šećerne mrvice.  Zamrznite dok se ne stegne, oko 4 sata. Uskršnji kapkejkovi Sastojci: 1 šoljica putera, na sobnoj temperaturi 1,5 šoljica granulisanog šećera 2/3 šlje nezaslađenog kakao praha 1 kašikica praška za pecivo 1/2 kašikice sode bikarbone 1/4 kašikice soli 2 velika jajeta 1 šolja mleka 2 kašikice čistog ekstrakta vanile 2,5 šolja brašna 12 običnih Oreosa 24 mini Oreos Za krem: 1 450 gr šećera 1 šolja putera, na sobnoj temperaturi 2 kašike milerama 2 kašikice čistog ekstrakt vanile Gel boje za hranu Priprema: Napravite kolače: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite jedan standardni i jedan mini kalup za mafine papirnim modlicama. U velikoj posudi umutite puter, šećer, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so na maloj brzini 1 minut ili dok se dobro ne sjedine. Dodajte jaja; tucite 2 minuta. Umutite mleko i vanilu, a zatim dodajte brašno samo dok se ne sjedini. Stavite 1 Oreo na dno svake posudice u kalupu za mafine normalne veličine i 1 mini Oreo na dno svake posudice u kalupu za mini muffine. Kašikom prelijte testo preko keksa, napunite svaki do oko 2/3. Pecite oko  20 do 25 minuta. Kolač je gotov kada zabodete čačkalicu u njega, a na njoj se ne zadrži testo. Ohladite u plehu jedno pet minuta, potom izvadite iz pleha i ostavite da se kakpejkovi potpuno ohlade. U međuvremenu napravite kremu od putera: Prosejte šećer u veliku činiju. Električnim mikserom umutite puter na srednjoj brzini dok ne postane kremast, oko 2 minuta. Smanjite brzinu miksera i postepeno dodajte šećer. Umešajte vaniliju. Povećajte brzinu na veliku i tucite dok ne postane mekano, oko 2 minuta. Obojite i ukrasite kolače po želji. Lizalice od belanaca Sastojci: 4 velika belanca 1 šolja šećera Prstohvat soli Ružičasta, žuta i plava gel boja za hranu Priprema: Zagrejte rernu na 90 – 100 stepeni. Dva velika pleha obložite papirom za pečenje. Na pari mutite (ručno!) belanca, šećer i so sve dok se šećer ne rastopi. Skinite sa vatre, i mutite na srednje jakoj temperaturi sve dok se masa ne ohladi i ne formiraju čvrsti vrhovi. To otprilike traje 6 do 8 minuta. Podelite smešu u 3 činije i obojite svaku sa nekoliko kapi prehrambene boje. Ubacite smesu u kese za ukrašavanje i lagano formirajte oblik lizalice, odnosno spirale. Polako stavite štapiće u sredinu. Stavite na pleh, pa u rernu. Nakon sat vremena, prevrnite kolačiće. Pecite, odnosno sušite u rerni dva sata. Uskršnje vanilice Sastojci Mini silikonske ovalne posude 1/3 šolje mleka 1/2 šolje putera, na sobnoj temperaturi 1, 5 šolja brašna 1,5 kašičice praška za pecivo 1/4 kašika soli 3 velika jaja 2/3 šolje šećera 1/2 kašike  čisti ekstrakt vanile MM bombonice, za topljenje Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni . Lagano premažite ovalne tepsije sprejom za kuvanje ili uljem. Stavite mleko u malu šerpu, dodajte puter i istopite na laganoj vatri; sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi. U srednjoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i so. Koristeći električni mikser, umutite jaja i šećer u velikoj posudi na velikoj brzini dok smeša ne postane gusta i bleda, 3 do 5 minuta; umutiti vaniliju. Smanjite brzinu miksera na nisku i umešajte mešavinu mleka. Dodajte mešavinu brašna i mešajte dok ne postane glatko. Podelite testo u modlu i pecite petnaestak minuta. Kada se kolači ohlade, napravite premaz, odnosno otopite bombone, pažljivo. Koristeći viljušku, umočite kolače u otopljene bombone i vratite ih na rešetku da se stegnu. Pospite mrvicama pre nego što se slatkiši potpuno stegnu. Ponovite sa preostalim kolačima i bojama. Sarsmis/gettyimagesplusThe post Najukusniji uskršnji deserti: Zdravi, a neobični! appeared first on Lepota i zdravlje.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.