Izvor: RTS, 04.Maj.2021, 15:49

Kancelarija za KiM: Napadi na Srbe i tokom Uskrsa, nema mira ni za praznike

Sramotno je i nedopustivo da u vreme kada proslavljaju najveći hrišćanski praznik Uskrs, Srbi na Kosovu i Metohiji budu meta ekstremnih Albanaca i da nemaju mira ni na crveno slovo, saopštila je Kancelarija Vlada Srbije za KiM.
Kako se navodi u saopštenju Kancelarije, sinoć, na drugi dan Uskrsa, kamenovana je porodična kuća Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine. On se u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napada nije nalazio u svom domu, ali je u dvorištu kuće bila njegova supruga Dragana, kada su ka njoj poletele kamenice i upućene joj psovke na albanskom jeziku.
Istovremeno, sinoć je razbijeno staklo i na automobilu đakona iz Orahovca, koji je jutros prijavio incident.
"Ovakvi napadi perfidni su scenario da se Srbi koji su ostali da žive na prostoru Kosova i Metohije nateraju na zbeg, a oni koji razmišljaju o povratku, obeshrabre", kaže se u saopštenju.
Dodaju da posebnu težinu na čitav slučaj baca činjenica da Srbima na Kosmetu nije dozvoljeno ni omogućeno da u miru obeleže svoje verske praznike.
"Ni za jedan od ovih napada počinioci nisu otkriveni, niti procesuirani i to govori da fraze o mirnom suživotu, verskoj toleranciji i održivom povratku koje slušamo od strane političara iz Prištine, ali i međunarodnih predstavnika, jesu samo prazne fraze koje demantuje realni život", kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kancelarija za KiM: Nedopustivo da Srbi budu meta ekstremnih Albanaca dok slave Uskrs

Izvor: Danas, 04.Maj.2021

Kancelarija za Kosovo i Metohiju (KiM) povodom sinoćnjeg kamenovanja porodične kuće Aleksandra Jaćovića iz Kosovske Vitine saopštila da je nedopostivo da Srbi budu mete esktremnih Albanaca dok proslavljaju najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.