Jablanović: Omogućiti Srbima da na Uskrs posete Đakovicu

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jablanović: Omogućiti Srbima da na Uskrs posete Đakovicu

Predsednik liste Srpska Aleksandar Jablanović izjavio je danas da zahteva od kosovske vlade da omogući Srbima da posete grad Đakovicu povodom velikog pravoslavnog praznika Uskrsa.

"Ovo je predlog našim partnerima u kosovskoj vladu, sa ciljem da osetimo jednu mirniju atmosferu u odnosu na ono kada smo odlučili da napustimo kosovske institucije", rekao je Jablanović za radio Slobodu Evropu na albanskom jeziku.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Kosovski zvaničnici, kako prenosi RSE, kažu da pitanje poseta srpskih građana svojim ognjištima, uključujući i Đakovicu, nije postavljeno kao uslov liste Srpska.

Zamenik ministra za lokalnu samoupravu Bajram Gecaj rekao je da će kosovska vlada "pokušati da omogući prava građana".

Gecaj je kazao da se nada da neće biti nasilnih protesta u Đakovici od strane demonstranata, niti loših reagovanja od strane raznih srpskih zvanicnika na Kosovu i u Srbiji.

Gradonačelnica Đakovice Mimoza Kusari-Lila smatra da "srpski predstavnici treba bez uslova da se vrate u institucije i da ne politizuju teme".

"Odluka Žalbenog veća pokušaj destabilizacije"

Jablanović je takođe ocenio da je odluka Žalbenog veća Haškog tribunala o vraćanju Vojislava Šešelja u pritvor Tribunala, tendenciozna, pokušaj destabilizacije Srbije i pokušaj da se Srbi nateraju da se bave jedni drugima, a ne životnim problemima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.