Bajden spreman da se kandiduje za izbore, ali još ne i da to zvanično objavi

Izvor: Beta, 10.Apr.2023, 17:17

Bajden spreman da se kandiduje za izbore, ali još ne i da to zvanično objavi

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da planira da se kandiduje za predsedničke izbore 2024. godine, ali da "još nije spreman da to objavi".Bajden (80) je danas u intervjuu za En-Bi-Si (NBC) koji je vođen u Beloj kući tokom neformalne uskršnje svečanosti ponovio da namerava da bude predsednički kandidat Demokrata i 2024. godine."Planiram da se kandidujem, ali još nismo spremni da to objavimo", rekao je Bajden.Potpredsednica SAD Kamala Haris je ranije saopštila da će i na narednim izborima biti Bajdenova kandidatkinja za tu funkciju.Najviši savetnici Bele kuće će uskoro konačno odlučiti o pokretanju Bajdenove kampanje za reizbor, objavio je NBC, pozivajući se na nekoliko neimenovanih izvora."Deo odluke je završen, ali on negoduje zbog pritiska da mora da objavi šta je već odlučio", rekao je za En-Bi-Si jedan izvor upoznat sa tim.Bajden je najstariji predsednik SAD u istoriji. Ako bude ponovo izabran, na kraju svog drugog mandata bi imao 86 godina.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden: Planiram da se kandidujem 2024.

Izvor: Radio 021, 10.Apr.2023

Američki predsednik Džozef Bajden je izjavio da planira da se sledeće godine ponovo kandiduje za tu funkciju.

Nastavak na Radio 021...

Bajden za televiziju NBC: Planiram da se kandidujem 2024.

Izvor: VOA, 10.Apr.2023

Američki predsednik Džo Bajden u ponedeljak je izjavio da planira da se kandiduje za drugi mandat na izborima 2024. godine, ali da još nije spreman da to formalno objavi.  "Planiram da se kandidujem.. ali još nismo spremni da to saopštimo zvanično", izjavio je Bajden u intervjuu za program NBC...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.