Živković: Napuštam DS zbog trulog kompromisa

Izvor: Blic, 04.Nov.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Napuštam DS zbog trulog kompromisa

“Demokratska stranka već više od osam godina nije demokratska, a od danas više nije ni stranka... To su razlozi zbog kojih, nakon dvadeset godina, prestajem da budem član DS”, prenela je DS na “Tviteru” izjavu nekadašnjeg visokog funkcionera stranke i premijera Zorana Živkovića.

Živković je večeras rekao da je odluku da napusti stranku doneo nakon, kako je rekao, trulog kompromisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

- Dogovori su posledica trulog kompromisa, odnosno ravnoteže straha, to što je postignuto između Dragana Đilasa i Borisa Tadića nema veze za političkim delovanjem i političkom strankom i to je uzrokovalo da donesem odluku - rekao je Živković.

On je ocenio da je odlukom predsednika DS Borisa Tadića da se ne kandiduje ponovo na tu funkciju na izbornoj skupštini stranke, poražena demokratija i demokratičnost, kao i da nema pobednika.

Pročitajte još i:

Glavni odbor DS: Tadić odustao od kandidature

- Svestan sam da osam godina u DS nema demokratije, ali sam mislio da skupština koja je trebalo da se održi 11. novembra poslednja prilika da stranka nađe unutrašnju snagu i mudrost i da donese odluke koje će joj omogućiti da deluje na onim principima na kojima je delovala u vreme kada je bila najvažniji faktor u istorijskim promenama u Srbiji - istakao je Živković.

On je ocenio i da nakon, kako je rekao "burazerskog-pobratimskog dogovora" ne vidi kako bi ta stranka i dalje mogla da se zove Demokratskom strankom.

Živković je ranije danas ocenio je da je odlaganjem izborne skupštine DS dovedeno u pitanje održavanje unutar-stranačkih izbora, a sudbina stranke prepuštena dogovoru Borisa Tadića i Dragana Đilasa i da zbog toga razmišlja o odustajanju od kandidature za predsednika DS.

- Odlaganjem skupštine prekršena je demokratska procedura u funkcionisanju DS, a sudbina stranke prepušstena dogovoru kojeg će možda biti, a možda i neće - rekao je Živković novosadskom "Dnevniku".

- Odlaganje izborne skupštine nastavak je nestatutarnog i nerazumnog ponašanja vrha Demokratske stranke – istakao je on i dodao da ne postoji ni jedan razlog za to odlaganje napomenuo da je sada pitanje i to da li treba da ostane i član DS ili da potraži ili stvori neku drugu stranku.

Povezane vesti: Stefanović: Očigledno je da se svi u DS lepo slažu Glavni odbor DS: Tadić odustao od kandidature Pajtić: Predsednik DS će biti Đilas Tadić odbio Đilasovu ponudu da bude počasni predsednik DS-a Nikolić: Baš me briga ko će da pobedi u DS, ne valjaju ni Tadić ni Đilas

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Živković: Napuštam DS zbog trulog kompromisa Tadića i Đilasa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Nov.2012, 10:08

“Demokratska stranka već više od osam godina nije demokratska, a od danas više nije ni stranka.. To su razlozi zbog kojih, nakon dvadeset godina, prestajem da budem član DS”, prenela je DS na “Tviteru” izjavu nekadašnjeg visokog funkcionera stranke i premijera Zorana Živkovića. Živković...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.