Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Dec.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Žuljevi, a ne postovi na Tviteru

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da naredni izbori neće biti izbori između različitih politika, nego izbori između prioriteta.

U autorskom tekstu za novogodišnji broj nedeljnika "Ekspres", Vučić je naveo da izbori koji čekaju Srbiju neće biti "izbori samo između različitih politika, ideologija i pustih snova", već "izbori između prioriteta i izbori prioriteta".

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << njegovim rečima, na jednoj strani će biti rad, stabilnost, putevi, fabrike, škole a na drugoj parole.

On je kazao da se dobra stvar dešava pred Novu godinu, odnosno da se ljudi "predstavljaju i saopštavaju svoje ciljeve".

"Lično, mislim da je to trebalo da urade još ranije. Svi znamo ko šta hoće, i nema više skrivanja iza visokoparnih i višeznačnih titula, koje od nekoga čine zamišljeni ideal, zamišljen u trenutku kada ti ponestanu rešenja, za samog sebe", rekao je Vučić.

Premijer je dodao da nova politička zakonitost u Srbiji nije to šta je neko rekao, nego šta je uradio.

"Na prvo, priču, možeš da dobiješ apele i podršku na Tviteru, i to onih koji na mrežama traže taj zamišljeni ideal, postajući i sami virtuelni ništa manje od samih mreža, a na drugo, na rad, dobiješ glasove na izborima. I to u jasnoj proporciji. Tačno onoliko koliko si radio", rekao je Vučić.

Preijer je ocenio da je to dobro jer smešta amaterizam tamo gde mu je mesto, među amatere, i od politike pravi ozbiljnu profesiju, koja zahteva dobro obučene, vredne i posvećene profesionalce.

"Kada čovek to prihvati, prestane da gubi vreme u nepotrebnom maštanju, pođednako o nekoj nebeskoj Srbiji, koliko i o nekoj idealnoj zajednici, bez političara, stranaka, samo sa raznoraznim zaštitnicima, i počne da se bavi onim čime i treba da se bavi", kazao je Vučić.

On je rekao da su pred Srbijom zadaci, a ne želje. "Žuljevi, a ne postovi na Tviteru".

"I jedino je važno - ne prestajati sa radom. I da, kada ozbiljno radiš, postoje oni koji to i primete i cene. Imaš, ođednom, prijatelje, a ne folovere. A postoji ogromna razlika između njih. Prijatelji ti, poput Šredera, pomognu da pronađeš nova rešenja. Foloveri te, prateći svoje nedosanjane snove, gurnu u nešto čemu nisi dorastao. I kada se to pokaže, odu da folovuju nekog drugog. Prijatelji, pak, ostaju s tobom, i kada je teško", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija danas ponovo ima prijatelje, i na istoku i na zapadu zato što radi, drži svoju reč, ne laže, i ne trguje ni sopstvenim ni tuđim interesima.

"Ozbiljna je zemlja, bez ikakvih loši namera, dovoljna jedino da postane još bolja, još ekonomski snažnija, i još poštovanija. I ne traži ništa, osim mogućnosti da sama dalje radi na sebi, i da se razvija", rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija otvorena za sve, nikoga ne ugrožava i svoju veličinu traži u sebi, a ne u proširenju granica, da hoće da veruje isključivo u sebe i da radi više i bolje od drugih.

"Moramo da težimo, uvek, da uradimo još više. I zato što je ogroman posao pred nama. Kilometri puteva, desetine i desetine fabrika, stotine gradilišta, sati i sati učenja. To je Nova godina za nas", rekao je Vučić i dodao da će naredne godine pokušati da radi više nego što je radio do sada.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Žuljevi a ne postovi na Tviteru

Izvor: Beta, 30.Dec.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da naredni izbori neće biti izbori izmedju različitih politika, nego izbori izmedju prioriteta.U autorskom tekstu za novogodišnji broj nedeljnika "Ekspres", Vučić je naveo da izbori koji čekaju Srbiju neće biti "izbori samo izmedju različitih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.