Izvor: RTS, 17.Jun.2021, 23:44

Vazdušni udari na ciljeve u Gazi, odgovor Izraela na zapaljive balone

Izraelska vojska saopštila je da su, kao odgovor na zapaljive balone koji su lansirani iz Gaze u Izrael, pogodili vojne ciljeve i mesto lansiranja raketa koje pripadaju Hamasu. Mediji u Gazi navode da su izraelski avioni bombardovali nekoliko civilnih ciljeva.
Odbrambene snage Izraela navele su u saopštenju objavljenom na Tviteru da su povećale spremnost za različite scenarije i da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će nastaviti da gađaju "Hamasove terorističke ciljeve u Gazi".

Mediji u Gazi prenose da su izraelski avioni bombardovali nekoliko ciljeva na toj teritoriji.
Ciljevi su, kako navode, bili civilne zgrade i stanovi, lokaliteti i poljoprivredno zemljište.
U sredu je izraelska vojska pokrenula vazdušne udare na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze. To je bio odgovor na zapaljive balone ispaljene sa te palestinske teritorije koji su izazvali požare na izraelskim poljima.
Time je prekinuto primirije postignuto 21. maja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelske rakete ponovo gađaju vojne objekte Hamasa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jun.2021, 00:02

Izraelska vojska je ponovo napala područje Gaze, uputivši nekoliko raketa na objekte koje kontroliše palestinska militantna organizacija Hamas. Izrael je u četvrtak, 17. juna, u kasnim večernjim časovima otpočeo drugi vazdušni udar na Pojas Gaze u toku ove sedmice. Prvi vazdušni napad je izveden...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Izrael ponovio vazdušne napade na Gazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2021

Izrael je potvrdio da je danas u odgovoru na zapaljive balone koji su lansirani iz Gaze, gađao vojne ciljeve i lansirna mesta Hamasa...Izraelska vojska je potvrdila vazdušne napade na Gazu i navela u saopštenju objavljenom na Tviteru da se sprema za različite scenarije uključujući i i mogućnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.