Izrael ponovio vazdušne napade na Gazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2021, 07:15

Izrael ponovio vazdušne napade na Gazu

Izrael je potvrdio da je danas u odgovoru na zapaljive balone koji su lansirani iz Gaze, gađao vojne ciljeve i lansirna mesta Hamasa.

Izraelska vojska je potvrdila vazdušne napade na Gazu i navela u saopštenju objavljenom na Tviteru da se sprema za različite scenarije uključujući i i mogućnost eskalacije neprijateljstva sa Hamasom, a mediji u Gazi saopštili su da su izraelski avioni danas bombardovali nekoliko civilnih ciljeva, ali nije bilo potvrde o eventualnim žrtvama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prenosi AP.

U sredu je izraelska vojska pokrenula vazdušne udare na ciljeve Hamasa u Pojasu Gaze, čime je prvi put prekinuto primirje postignuto krajem maja, kao odgovor na zapaljive balone ispaljene sa te palestinske teritorije.

Tome je prethodilo veliko okupljanje izraelskih ultranacionalista, koji su na skupu u utorak koji je dozvolila vlada, marširali i skandirali rasističke parole, obeležavajući zauzimanje istočnog Jerusalima 1967. godine, što su Palestinci doživeli kao provokaciju, i sa položaja u Gazi odgovorili lansiranjem zapaljivih balona koji su izazvali najmanje 10 požara na jugu Izraela.

U nedavnim sukobima Izraela i Pelstinaca, koji su trajali 11 dana i okončani primirjem 21.maja, stradalo je više od 250 ljudi, među kojima i 68 dece, većina od njih u Gazi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Izrael ponovo gađao ciljeve u Gazi

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2021

TEL AVIV - Izrael je potvrdio da je danas u odgovoru na zapaljive balone koji su lansirani iz Gaze, gađao vojne ciljeve i lansirna mjesta Hamasa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.