Varhelji: Ukidanje taksi osnova za nastavka dijaloga

Izvor: RTS, 01.Apr.2020, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varhelji: Ukidanje taksi osnova za nastavka dijaloga

Komesar za proširenje Oliver Varhelji pozdravio je ukidanje prištinskih taksi na robu iz Srbije uz ocenu da je u pitanju osnova za nastavka dijaloga Beograda i Prištine.
Oliver Varhelji je na Tviteru napisao kako pozdravlja "odluku prelaznog premijera kosovske vlade da ukine takse na robu iz Srbije i BiH, što je osnova za nastavak dijaloga sa Srbijom".

"Sve trgovinske prepreke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << moraju da se ukinu. Regionalna saradnja je ključna i neophodna i za borbu protiv zaraze Kovida-19", naveo je Varhelji.
Prethodno je šef diplomatije EU Žosep Borelj takođe na Tviteru podelio zadovljstvo vestima o odluci vlade u Prištini.
"Srećan sam da vidim odluku o potpunom ukidanju taksi koje je donela prelazna vlada Kosova. U pitanju je važna odluka", napiso je Borel.
Žosep Borel je ukazao i na neophodnost protoka robe u regionu, posebno u uslovima krize izazvane corona virusom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Varhelji: Ukidanje takse je osnova za nastavak dijaloga

Izvor: B92, 01.Apr.2020

Komesar za proširenje Oliver Varhelji pozdravlja ukidanje prištinske takse na robu iz Srbije, uz ocenu da je to osnova za nastavak dijaloga Beograda i Prištine...”Pozdravljam odluku prelaznog premijera kosovske vlade da ukine takse na robu iz Srbije i BiH, što je osnova za nastavak dijaloga sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.