VEJE Na Zlatiboru 20 centimetara snega, beli se i Kopaonik

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEJE Na Zlatiboru 20 centimetara snega, beli se i Kopaonik

Zbog snega koji od noćas pada u užičkom kraju na snazi je zabrana saobraćaja kamionima i šleperima preko Tare i Debelog Brda, dok je zabrana za ista vozila preko Zlatibora jutros ukinuta, kažu u inoformativnoj službi užičkog Auto-moto saveza.

Ala veje, veje šta marimo mi... Kod nas sneg još uvek pada i ne posustaje a kažu da će padati ceo dan pic.twitter.com/P6MzDJFnvQ

— I love Zlatibor (@TOZlatibor) November 27, 2015

Na magistralnom putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Užice – Nova Varoš na kolovozu ima dva centirmetra raskvašenog snega, a zbog mogućih odrona savetuje se opreznija vožnja kroz Limsku dolinu i duž reke Drine.

Na Zlatiboru neprestano veje od noćas, debljina snega u turističkom centru je preko deset centimetara a na najvišim vrhovima Tornik i Čigota i preko petnaest.

Na Kopaoniku trenutno pada sneg i visina prirodnog snega je oko 15 centimetara, a za dodatno osnežavanje staza uključeno je 15 mobilnih topova.

U ski centrima Kopaonik i Zlatibor pušten si u rad sistemi za veštačko osnežavanje, saopštila su danas "Skijališta Srbije".

Na Kopaoniku se osnežavaju staze Karaman greben, Pančićev vrh i Krst, a sistemi će raditi dok vremenski uslovi budu dozvoljavali.

Na Kopaoniku trenutno pada sneg i visina prirodnog snega je oko 15 centimetara, a za dodatno osnežavanje staza uključeno je 15 mobilnih topova.

JP "Putevi Srbije" apelovalo je danas na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog očekivanog formiranja snežnog pokrivača u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji.

U saopštenju "Puteva Srbije" se apeluje na vozače da koriste zimske pneumatike, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.