Twitter testira opciju prikazivanja tvitova po važnosti, a ne po hronološkom redosledu

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Dec.2015, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter testira opciju prikazivanja tvitova po važnosti, a ne po hronološkom redosledu

Twitter je počeo sa testiranjem opcije koja omogućava prikazivanje tvitova po važnosti, a ne po hronološkom redosledu

Korisnicima Facebook-a već je godinama dostupna opcija koja im omogućava pregled ili najnovijih objava ili najzanimljivijih priča (odnosno objava za koje Facebook-ov algoritam veruje da će korisnicima biti zanimljive), a sada sličnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << opciju testira i Twitter.

Ova kompanija u poslednje vreme je prilično aktivna po pitanju noviteta (nedavno su poboljšali način prikaza fotografija na TImeline-u) te su sada ‘u tišini’ počeli sa testiranjem ove opcije. Iz Twitter-a prvo nisu objavili nikakve informacije o novoj opciji koju testiraju, već su se o tome obavestili sami korisnici koji su putem ove mreže većinom izrazili nezadovoljstvo zbog promene načina u prikazivanju tvitova jer im se najnoviji tvitovi više nisu prikazivali na prvom mestu.

Na Twitter-u već neko vreme postoji opcija ‘While you were away’ – u vrhu Timeline-a prikazuju neki od najvažnijih tvitova koje su korisnici propustili dok nisu bili na mreži, dok se ostale objave prikazuju hronološkim redom, a opcija koju testiraju tvitove bi prikazivala prema njihovoj važnosti za korisnike, nezavisno od vremena objave, što bi moglo biti prilično konfuzno. Twitter ovu novu opciju trenutno testira i na mobilnoj verziji i verziji za računare samo na određenom delu korisnika te bi u budućnosti ona verovatno trebala da postane dostupna svima pri čemu bi korisnici sami trebali da odluče žele li da im se tvitovi pojavljuju hronološkim redom kao i do sada ili po važnosti.

Usprkos velikoj popularnosti, Twitter i dalje ima velikih problema s privlačenjem novih korisnika, zbog čega razvijaju i testiraju nove opcije koje bi im pomogle u privlačenju većeg broja ljudi.

Izvor: Zimo

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.