Izvor: RTS, 18.Jul.2020, 13:15

Tviter: Hakeri preuzeli kontrolu nad 45 naloga

Kompanija "Tviter" saopštila je da se na meti nedavnog hakerskog napada našlo 130 naloga na toj društvenoj mreži, a da su nepoznati napadači uspeli da preuzmu kontrolu nad 45 naloga. Zatim su s tih naloga pokušavali da prevare druge korisnike "Tvitera", pozivajući na transakcije u kriptovaluti "bitkoin".
Prema javno dostupnim podacima o "bitkoinu", oni su na taj način stekli iznos u protivvrednosti više od 100.000 dolara, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Među onima čiji su nalozi preoteti bili su predsednički kandidat na izborima u SAD DžO Bajden, američka televizijska zvezda Kim Kardašijan, bivši predsednik SAD Barak Obama, milijarder Ilon Mask, reper Kanje Vest, osnivač "Amazona" Džef Bezos, investitor Voren Bafet, suosnivač "Majkrosofta" Bil Gejts, a isto se dogodilo i sa zvaničnim nalozima kompanija "Uber" i "Epl".
"Tviter" je naveo da su hakeri mogli da steknu uvid u lične podatke korisnika 130 napadnutih naloga, kao što su elektronske adrese i brojevi telefona.
Takođe, u slučajevima kada su uspeli da potpuno preuzmu nečiji nalog, bile su im dostupne i druge informacije, ali se u saopštenju kompanije ne precizira o kakvim informacijama je reč.
Napad, koji se dogodio u sredu, omogućen je manipulacijom čija je žrtva bila mala grupa zaposlenih u kompaniji "Tviter", preko koje su hakeri uspeli da ostvare pristup internim alatima za podršku, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.