Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS traži smenu zamenika gradonačelnika Niša zbog vređanja novinarke

Predsedništvo Saveza za Srbiju u Nišu zatražilo je danas smenu zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura zato što je na Tviteru "na najgori način" vređao nezavisnu novinarku i osnivačicu NUNS-a Senu Todorović.

U saopštenju, uz koje je dostavljena slika tvita, navedeno da je Banđur vređao Senu Todorović nazivajući je "ćurkom i matorom žutom kučkom".

"Posle neprimerenog tvita o udovici ubijenog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Olivera Ivanovića, Željko Veselinović se povukao iz predsedništva Saveza za Srbiju. Da li će ostavku na funkciju zamenika gradonačelnika podneti i Miloš Banđur ili će ignorisanjem ovog incidenta pokazati razliku između 'naše' i 'njihove' Srbije", upitalo je Predsedništvo Saveza za Srbiju u Nišu.

U saopštenju je takođe istaknuto da se aktivnosti lidera Saveza za Srbiju na društvenim mrežama pomno prate i uveličavaju u tabloidima, dok verbalno nasilje funkcionera SNS-a prolazi ispod radara.

"Poznajući manir 'ostavki' koalicije na vlasti gde se nakon 'strpljivog čekanja bez funkcije', nakon seksističkog ispada prema novinarima, pojedinci domognu pozicija na najuticajnijim mestima državnih organa, Savez za Srbiju zahteva Banđurovu bezuslovnu smenu i bez budućih eventualnih nagradnih funkcija. U suprotnom, još jednom ćemo biti u prilici da se uverimo u razmere farse koja je zapravo i jedino merilo njihove vlasti", naveli su iz Saveza za Srbiju u Nišu.

U saopštenju Saveza navedeno je i da bi gradonačelnik Niša Darko Bulatović trebalo da uputiti izvinjenje Seni Todorović zbog uvreda koje joj je uputio njegov zamenik.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Savez za Srbiju traži smenu zamenika gradonačelnika Niša zbog vredjanja novinarke

Izvor: Beta, 15.Jan.2019

Predsedništvo Saveza za Srbiju u Nišu zatražilo je danas smenu zamenika gradonačelnika Niša Miloša Bandjura zato što je na Tviteru "na najgori način" vredjao nezavisnu novinarku i osnivačicu NUNS-a Senu Todorović.U saopštenju, uz koje je dostavljena slika tvita, navedeno da je Bandjur vredjao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.