Stefanović: Odbio sam mesto u Vladi u senci

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Odbio sam mesto u "Vladi u senci"

Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je da mu je lider DS-a Bojan Pajtić ponudio da bude član vlade u senci, ali da to nije prihvatio zbog obaveza u poslaničkom klubu u Skupštini Srbije.

"Odlučio sam da ne uđem u vladu u senci, iako mi je Bojan Pajtić to ponudio. Razlog su obaveze u poslaničkom klubu. Ništa više", objavio je na Tviteru Stefanović, šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Srbije.

Demokratska stranka je u subotu predstavila vladu u senci od 15 članova, čiji je Pajtić predsednik, a Gordana Čomić potpredsednica i ministarka odbrane. Potpredsednica je i Nataša Vučković, koja je zadužena za ministarstvo spoljnih poslova. Ministar za evropske integracije biće Zoran Lutovac, državne uprave Saša Paunović, saobraćaja Dragoslav Šumarac, dok će resor omladine i sporta voditi Nađa Higl.

U vladi u senci biće i Miodrag Stojković, koji će voditi resor prosvete i nauke, dok će za privredu biti zadužen Ivan Stefanović. U toj vladi ministar policije biće Dragan Šutanovac, pravde Momčilo Grubač, kulture i informisanja Jelena Balašević, a finansije će voditi Srboljub Antić. Pajtić je za ministarku poljoprivrede i životne sredine predložio Nadu Dragović, a za ministarku zdravlja Nadu Čemerlić- Adžić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Pajtić mi nudio da uđem u vladu u senci

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2015

Potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović kaže da mu je nuđeno da uđe u vladu u senci koju je formirala ta stranka, ali da je odlučio da ne bude njen deo zbog obaveza u poslaničkom klubu demokrata u Škupštini Srbije..."Odlučio sam da ne uđem u vladu u senci iako mi je to Bojan Pajtić...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Pravi" ministri bez komentara o "kolegama u senci"

Izvor: Danas, 09.Mar.2015, 02:24

Beograd - - Niko od ministara u Vladi Srbije juče nije želeo za Danas da komentariše svoje resorne "kolege" u vladi u senci, koju je Demokratska stranka predstavila u subotu. Na pitanje našeg lista kako im se čini personalno rešenje demokrata za resor koji oni vode, od 11 kontaktiranih članova...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.