Starović: Kada su Srbi rešili da se raziđu, Kfor ih napao šok bombama, a kosovska policija bojevom municijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2023, 18:41

Starović: Kada su Srbi rešili da se raziđu, Kfor ih napao šok bombama, a kosovska policija bojevom municijom

Starović je na Tviteru napiso da su tom prilikom mnogi mirni demonstranti povređeni, od kojih jedan i kritično.

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović ukazao je na to da u trenutku kada su Srbi u Zvečanu odlučili da se raziđu i da sutra ujutru nastave protest Kfor ih je gađao šok bombama, a nasilnici iz kosovske policije su pucali iz vatrenog oružja.

- U trenutku kada su Srbi u Zvečanu odlučili da se raziđu i da sutra nastave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protest, Kfor ih je napao šok bombama. Nasilnici iz Kosovske policije pucaju bojevom municijom, mnogo mirnih demonstranata je povređeno, jedan demonstrant u kritičnom stanju - napisao je Starović.

⚠ The very moment the Serbs in Zvečan decided to disperse and continue the protest tomorrow morning, KFOR attacked them with flash grenades.

Thugs from the #Kosovo* Police are shooting live ammo, many peaceful demonstrators are injured, one protestor in critical condition! pic.twitter.com/k0SXjbxW4n

— Nemanja Starović (@nstarovic) May 29, 2023
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Starović: Policija tzv. Kosova koristila bojevu municiju, Srbin u teškom stanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2023

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, saopštio je večeras da su dvojica Srba ranjena iz vatrenog oružja tokom sukoba u Zvečanu, i da je kosovska policija koristila bojevu municiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.