Stari Ajfoni USPORILI I KVARE SE čim se pojavio novi?! Haos na Tviteru - korisnici BESNI, proklinju Epl

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Sep.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari Ajfoni USPORILI I KVARE SE čim se pojavio novi?! Haos na Tviteru - korisnici BESNI, proklinju Epl

Zavera ili slučajnost?

Novi Ajfon uređaji ugledali su svetlost dana, a deo vlasnika starijih modela sada na internetu tvrdi da su njihovi mobilni telefoni usporili ili prestali da rade. Ipak, izgleda da se radi samo o teoriji zavere.

Epl je 2017. priznao da je namerno izdao ažuriranja softvera kako bi usporio neke Ajfon uređaje kako bi zaštitio njihove stare baterije. Kasnije je rešio problem ažuriranjem i novim programom zamene baterija, rekavši da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "nikad - i nikada - neće učiniti ništa da namerno skrati život bilo kojem Eplovom proizvodu".

No nakon puštanja u prodaju tri nova Ajfona u utorak, čini se da su neki korisnici Ajfona uvereni u to.

A post shared by Samsung & Apple Designs️️️️™️ (@applungs) on Sep 11, 2019 at 2:34am PDT

- Dakle, naravno da sumnjam da je jučerašnja Eplova najava ubila moj trenutni Ajfon. Jednostavno je prestao da radi. Strašno - napisao je jedan paranoični korisnik Tvitera.

- Novi Ajfon je upravo najavljen i moj telefon je nasumično prestao da radi - napisao je drugi.

Jedan tviteraš izneo je sumnjivu tvrdnju da Epl usporava svoje telefone sa svakim novim izdanjem.

- Čudno je kako svaki put kada Epl izda novi Ajfon, uspori sve ostale telefone - napisao je on.

Dugo se vodi rasprava oko toga da li Epl usporava namerno svoje uređaje ili ne, praksa poznata i kao "planirano zastarevanje". Neki tvrde da proizvođači telefona namerno puštaju ažuriranja koja smanjuju brzinu ili vek trajanja baterije starijih telefona kako bi podstaknli ljude na nadogradnju.

Eple odlučno negira optužbe. S izdanjem iOS-a 13, najnovije verzije Eplovog mobilnog softvera, neki Ajfoni i Ajpodi postaće zastareli. To su uglavnom stariji modeli koje malo ljudi i dalje koristi.

Međutim, vrlo je malo verovatno da je Eple počeo namerno da usporava telefone nakon što je lansirao novi model. U tom slučaju, kompanija bi morala da obavi ažuriranje softvera u poslednjih nekoliko dana, a Eplovo poslednje ažuriranje softvera bio je iOS 12.4.1, koji je uveden 26. avgusta.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Apple

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.