Sporni operacioni sto na ORL klinici opet u funkciji

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporni operacioni sto na ORL klinici opet u funkciji

Veliku pažnju javnosti izazvala je fotografija koju je juče na svom Twitter nalogu objavio dr Milisavljević  sa komentarom: 
"Sada nam je pukao sto za operacije. Od tri operacione sale, sala 1 jedva radi, a pre tri godine smo imali tri sale. Šta ako naiđe hitan slučaj?"
On je tada napisao i to da na ovoj klinici od 3, radi samo 1 operaciona sala i to sa zastarelom opremom, istakavši da niko u Ministarstvu zdravlja ne rešava problem.
Povodom objava koje je preko >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << svog Twitter profila izneo dr Dušan Milisavljević, da je sto na ORL klinici pukao na dva dela, Uprava Kliničkog centra sazvala je vanrednu press konferenciju na kojoj je direktor KC-a, dr Zoran Radovanoić, istakao da sto za operacije nije pukao, već da mu je ispao šraf, što je odmah popravljeno i da je sto sada u funkciji.
On je dodao da je ovaj sto proizveden 1999. godine, a da je izgubio vrednost 2008. godine. Zoran Radovanović je ovaj nekolegijalni gest lekara Kliničkog centra protumačio kao politički i lični čin radi lične promocije, i oštro osudio iznošenje neistina na ovakav način, smatrajući da dr Dušan Milisavljević, kao narodni poslanik i kao predsednik Odbora za zdravlje i porodicu, ovo pitanje treba da pokrene u Skupštini Srbije, a ne na društvenim mrežama. Direktor Kliničkog centra smatra da dr Milisavljević ne treba da bude na mestu predsednika skupštinskog Odbora.

Radovanović je ukazao na to da je 10. septembra ove godine iz Uprave KCN poslat zahtev Odboru za bezbednost i zdravlje na radu svim klinikama da prijave aparate koji nisu u upotrebi i koji mogu ugroziti pacijenta. Sa ORL klinike, kako naglašava, i sa još 12 klinika nije stigao nikakav odgovor.
Nakon konferencije novinarske ekipe su se uverile u ispravnost stola na ORL klinici na kome su lekari tog trenutka operisali pacijenta.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.