Izvor: Njuz.net, 19.Jun.2015, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalni radnici oduzeli pratioce na Tviteru Nebojši Krstiću

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeTVITER, 19. jun 2015, (Njuz) – Nebojši Krstiću, uticajnom tviterašu i bivšem savetniku predsednika Srbije Borisa Tadića, oduzeti su svi pratioci na Tviteru jer je utvrđeno da su u dužem vremenskom periodu bili izloženi mentalnom nasilju. Socijalni radnici, koji su reagovali po prijavi građana, utvrdili su da Krstićevi tvitovi mogu izazvati ozbiljne traume i ostaviti teške posledice na emotivni razvoj i inteligenciju njegovih pratilaca.
– I glupi tvitovi su >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << jedan oblik nasilja, a Krstić ih je u prethodnom periodu imao i previše, objašnjava Branko Spasenić, socijalni radnik zadužen za ovaj slučaj. -Ovakvo ponašanje je dostiglo svoju kulminiciju njegovim komentarima o nemaštini i ljudima kojima su zbog nje oduzeta deca. Takav nedostatak pristojnosti i elementarne empatije je bio inicijalna kapisla za našu rekaciju. Znate, ovo su jako osetljive situacije u kojima nema mesta ishitrenim reakcijama, ali posle podrobne analize njegovih tvitova zaključili smo da je za njegove pratioce najbolje da ih sklonimo na neko sigurnije i humanije mesto, rekao je on.
Krstićevi pratioci su zbrinuti i trenutno se nalaze na bezbednoj lokaciji. Psiholozi su obavili preliminarne preglede kako bi utvrdili intenzitet traume koju su doživeli. Njih očekuje period rehabilitacije posle koje će, na brigu, biti dodeljeni nekom drugom tviterašu.
Nebojša Krstić priznaje da zatečen ovakvom odlukom i tvrdi da će iskoristiti sva zakonska sredstva kako bi vratio svoje pratioce. On najavljuje dugu i iscrpljujuću borbu koja uključuje i proteste u okviru kojih blokirati sve one koji retvituju ovu vest.
Bojan Savić
Pogledaj vesti o: Twiter,   Boris Tadić

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.