Izvor: RTS, 08.Feb.2021, 21:28

Sava Janjić: Kosovska policija krije istinu od javnosti

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić saopštio je da kosovska policija "filtrira izveštaje" za javnost o zbivanjima na Kosovu, a da kompletne izveštaje dobijaju samo predstavnici međunarodne zajednice.
Janjić se na Tviteru oglasio nakon što je obelodanjen izveštaj kosovske policije upućen međunarodnim misijama da je grupa Albanaca uhvaćena u krađi arheoloških ostataka u isposnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svetog Petra Koriškog kod Prizrena.

"Samo međunarodne misije dobijaju kompletne policijske izveštaje, dok se lažna slika navodne vladavine zakona predstavlja javnosti. Nije ni čudo što Kosovo ostaje čvorište korupcije i organizovanog kriminala s tako jednostranim pristupom zakonima i pravdi. Zašto internacionalci to tolerišu?", napisao je Sava Janjić na svom Tviter nalogu.
Policija je u izveštaju međunarodnim predstavnicima navela da ih je zadržala u pritvoru od 48 sati. Navodi se da je prilikom prebacivanja u pritvor jedan od četvorice uhapšenih pobegao.
Iguman Sava dodaje da je zahvalan predstavniku međunarodne misije koji ih je obavestio o ovom vandalizmu.
"Kosovska policija šalje samo filtrirane izveštaje medijima i na taj način sprečava javnost da sazna šta se stvarno događa. Sramota, ali uobičajena praksa na Kosovu gde vladavina zakona ne postoji", ocenio je Sava Janjić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Janjić: Kosovska policija "filtrira izveštaje" za javnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2021, 08:09

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić saopštio je da kosovska policija "filtrira izveštaje" za javnost o dešavanjima na Kosovu i Metohiji, a da kompletne izveštaje dobijaju samo predstavnici međunarodne zajednice..."Kosovska policija šalje samo filtrirane izveštaje medijima i na taj način...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.