Satja Nadela je novi izvršni direktor Microsofta

Izvor: B92, 04.Feb.2014, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Satja Nadela je novi izvršni direktor Microsofta

Nakon nekoliko dana spekulacija, ispostavilo se da su glasine istinite – Microsoft je upravo imenovao Satju Nadelu kao novog izvršnog direktora kompanije koji će zameniti Stiva Balmera.

Nadela, koji je bio zadužen za Cloud Computing u Microsoftu, tako je postrao treći izvršni direktor Microsofta u 38 godina dugoj istoriji kompanije a ova vest stigla je sa zvaničnog Microsoftovog Twitter naloga.

Nadela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, kako piše list Bloomberg, osoba čija su interesovanja znatno bliža Gejtsovim nego Balmerovim i koja je trenutno zadužena za stvaranje Microsoftovog Cloud OS-a koji napaja Office 365, Bing, SkyDrive, Xbox Live i Skype.

Dolazak Nadele na ovu poziciju takođe može da pokrene pitanje sudbine Bila Gejtsa u bordu direktora ako je verovati glasinama da Microsoftov izvršni odbor razmišlja o njegovoj smeni.

Sa druge strane, Wall Street Journal piše da je Nadela zahtevao veću ulogu za Gejtsa u vidu savetnika iako je sam Gejts nekoliko puta naglasio da ne planira da se potpuno vrati u Microsoft usled fokusiranja na svoju dobrotvornu fondaciju i filantropski rad.

Introducing the new CEO of Microsoft, Satya Nadella: http://t.co/rn76hHLDd3 pic.twitter.com/AmwwEpRoEY

— Microsoft News (@MSFTnews) February 4, 2014

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Satja Nadela novi izvršni direktor Majkrosofta

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Feb.2014, 14:28

ADVERTISER-SERBIA.COM / VAŠINGTON - Kompanija Majkrosoft je za svog novog izvršnog direktora imenovala Satja Nadelu, dosadašnjeg šefa odeljenja za rastuće poslove isporuke softvera i usluga preko interneta (cloud computing) >>>(Ključne reči: Satya Nadella; Microsoft; Stiv Balmer; Bil Gejts; Džon...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.