Sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući 27. juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2020, 19:31

Sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući 27. juna

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel najavio je na tviteru sastanak da bi predstavnici Beograda i Prištine mogli da se sastanu u Beloj kući, u Vašingtonu, 27. juna.

Grenel je objavio na Tviteru da je dobio uveravanja od vlada u Prištini i Beogradu da će se privremeno zaustaviti kampanja povlačenja priznanja, ali i zahtevi Prištine za članstvo u međunarodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizacijama, kako bi se predstavnici Srbije i Kosova sastali 27. juna u Vašingtonu, gde bi razgovarali o dijalogu.

"Ako nijedna strana nije zadovoljna razgovorima 27. juna, tada će se vratiti na status kvo, nakon što napuste Vašington", napisao je Grenel na Tviteru.

Grenel je rekao da se raduje ovim razgovorima i dodao da je fokus i dalje na napretku ekonomija.

Tači pozdravio poziv Grenela za nastavak dijaloga

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači pozdravio je danas poziv specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričarda Grenela, za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa.

"Američko vođstvo i podrška uvek su bili presudni za prosperitetnu budućnost Kosova. Stoga, pozdravljam poziv za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa pod vođstvom specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trampa Ričarda Grenela", naveo je Tači na svom nalogu na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Portparolka EU o Grenelovoj objavi: Ne komentarišemo aktivnosti drugih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jun.2020

Ne komentarišemo aktivnosti drugih, izjavila je Dinka Živalj, portparolka Kancelarije Evropske unije u Prištini, povodom saopštenja na Tviteru američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela (Richard Grenell) da će se njihovi predstavnici sresti u Vašingtonu 27. juna. Grenel:...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.