Racija na Twitteru zbog ISIS-a!

Izvor: Mondo, 13.Apr.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Racija na Twitteru zbog ISIS-a!

Na društvenoj mreži Twitter izbrisano je više od 10.000 naloga, koji su na neki način bili povezani sa ISIS grupom.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Twitter mreža je tokom 2. aprila ugasila preko 10.000 naloga koji su širili ISIS propagandu, upućivali javne pretnje i služili za regrutovanje novih vojnika.

Navodno, ovi nalozi su već bili neaktivni neko vreme i prema tvrdnjama stručnjaka, objavljenih na Metro sajtu, ovo neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nimalo promeniti medijsku kampanju koju ISIS vodi na društvenim mrežama. Prema nekim procenama ISIS trenutno ima više od 90.000 aktivnih naloga na društvenim mrežama.

Ovo je bila jedna od najvećih "seča" Twitter naloga do sada i mada je zvanični Twitter odbio da komentariše ovaj slučaj, interni izvori su potvrdili za Metro.co.uk da je do brisanja naloga zaista došlo.

Čekamo vaše utiske ispod vesti ili na Facebooku, Twitteru i instagramu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.