RT: Zabrana reklamiranja ruskih medija na Tviteru motivisana dubokim predrasudama - Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 27.Okt.2017, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Zabrana reklamiranja ruskih medija na Tviteru motivisana dubokim predrasudama - Kremlj

Izvor: Vostok / RT

Tviter je žrtva "dubokih predrasuda" u pogledu situacije sa RT-om i Sputnikom i postavio je presedan za "nejednak tretman" svojih klijenata, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Žao nam je zbog toga što je kompanija najverovatnije žrtva dubokih predrasuda prema našim medijima", izjavio je Peskov. Naglasio je da Moskva žali što je gigant među društvenim mrežama "postavio presedan nejednakog tretmana prema svojim klijentima", što može uzrokovati brigu drugih korisnika mreže.

Peskov se nada da će Tviter rešiti situaciju i zaključiti da se rad slobodnih medija, uključujući RT i Sputnik, "ne može kvalifikovati kao mešanje u izborni proces u SAD-u i drugim zemljama".

U četvrtak je Tviter objavio zabranu reklamiranja RT-a i Sputnika, navodeći navodno mešanje ovih medija na američkim izborima 2016. godine - uprkos tome što je sama kompanija pozvala RT da potroši više miliona u marketinške izbore u SAD.

Portparol ruskog ministarstva spooljnih poslova Marija Zakharova nazvala je taj potez "agresivnim korakom" koji je "rezultat pritiska nekih američkih ustanova i službi bezbednosti".



Zaharova je takođe rekla da će biti definisane recipročne mere.

Predsednik ruskog odbora za spoljne poslove senator Konstantin Kosačev osudio je odluku kompanije, koju je opisao kao "povredu slobode govora". On je obrisao svoj Tviter nalog u znak protesta, optužujući Tviter da je "visoko politizovan".

Mnogi korisnici ove društvene mreže osudili su odluku, označavajući ovaj potez kao napad na slobodu govora i slobodu štampe.
 

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.