RT: Majk Pens obeležio dolazak u Irsku tako što je postavio zastavu... Obale Slonovače

Izvor: Vostok.rs, 03.Sep.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Majk Pens obeležio dolazak u Irsku tako što je postavio zastavu... Obale Slonovače

Američki potpredsednik Majk Pens imao je pomalo neprimeren početak posete Irskoj nakon što je podelio fotografije sa sastanka sa irskim predsednikom Majklom Higinsom staviviši zastavu... Obale Slonovače. „Hvala predsedniku Higinsu i gospođi Higins za toplu dobrodošlicu! “, saopštio je Pens na Tviteru stavljajući pogrešnu zastavu.
Korisnici Tvitera brzo su uočili grešku, ali bilo je potrebno nekoliko sati da Pensov tim za društvene mreže saopštenje obriše. „Ah momci, da li shvatate da se zastava Obale Slonovače nalazi tamo gore, a ne irska“, napisao je jedan korisnik Tvitera, mišljenje koje su podržali veksilolozi širom sveta.
Ivory Coast flag 
— JP Kelly (@thejohnkelly) September 3, 2019 Po dolasku u ponedeljak, Pens je odlučio da ostane u golf centru američkog predsednika Donalda Trampa na zapadnoj obali Irske, uprkos činjenici da su se svi njegovi zvanični sastanci održavaju glavnom gradu na suprotnoj strani zemlje. Pens će, kako se izveštava, svakog dana leteti avionom, udaljenom 117 kilometara od aerodroma Šanon do Dablina, pre nego što u četvrtak konačno krene u London.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.