Pristalice dela opozicije okupile se ispred zgrade RTS-a, incident posle intervjua Vučića

Izvor: RTS, 05.Nov.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristalice dela opozicije okupile se ispred zgrade RTS-a, incident posle intervjua Vučića

Grupa pristalica opozicije okupila se ispred zgrade RTS-a nakon što su najavili da će blokirati sve ulaze u televiziju, u nameri da spreče gostovanje predsednika Srbije. I ranije tokom dana pozvali su građane da im se pridruže ispred RTS-a od 19 časova i 30 minuta. Više puta to je učinio i putem Tvitera lider Dveri Boško Obradović.
Na Instagram nalogu buducnostsrbijeav >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objavljeno je da je predsednik Vučić stigao u zgradu Radio-televizije Srbije, dok su istovremeno ispred zgrade RTS-a bile okupljene pristalice dela opozicije.

" 'Stigao na RTS. Hvala svim ljudima na podršci.' Poslednje pripreme pred emisiju, predsednik Vučić u zgradi RTS-a", napisano je u objavi.
Predsednik Aleksandar Vučić je ranije poručio da svakako dolazi u RTS i da će uživo gostovati u emisiji Upitnik, uprkos najavljenom pozivu Saveza za Srbiju pristalicama da ga sačekaju pred zgradom Javnog servisa, jer, kako kaže, to nije pitanje njegove bezbednosti, već bezbednosti i slobode kretanja koju moraju da imaju svi građani Srbije.

"Predsednik ne sme da se povlači pred nasilnicima, uprkos pretnjama i pritiscima, jer tako pokazuje da ničija bezbednost u Srbiji ne sme biti dovedena u pitanje", rekao je Vučić za TV Pink.
Vučić je zamolio svoje pristalice i sve građane koji su mu, kako je preneo, iskazali spremnost da dođu pred zgradu RTS-a da ne dolaze, da bi se izbegli neželjeni scenariji.
Pokušajem da se spreči gostovanje predsednika Srbije na RTS-u, deo opozicije ujedno je vršio pritisak na rad i nezavisnost Medijskog javnog servisa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Iznenadilo ih je to što sam došao pešice, a policiju nikad nismo upotrebili" FOTO

Izvor: B92, 05.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zgradu Javnog servisa i poručio da je "došao pešice, uz nekoliko psovki"..."Hvala svim ljudima koji su danas brinuli, koji su se plašili kako ću da stignem. Uz nekoliko psovki uspeo sam da dođem. Neki momci su dobacivali pa su skočili, ali to je...

Nastavak na B92...

VUČIĆ NA RTS-u "Neki su mi dobacivali, iznenadilo ih je što sam došao pešice"

Izvor: Blic, 05.Nov.2019

Predsednik Aleksdandar Vučić gostuje večeras na RTS-u u emisiji Upitnik", gde će govoriti o aktuelnoj političkoj, društvenoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji. Pred njegov dolazak, pred zgradom javnog servisa u Takovskoj ulici okupili su se aktivisti Udruženja “1 od 5 miliona”, pristalice opozicije...

Nastavak na Blic...

Vučić na RTS: Neki momci su mi dobacivali kad sam ulazio, a onda skočili

Izvor: Večernje novosti, 05.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras u emisiji "Upitnik" na javnom servisu Republike Srbije Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras na javnom servisu Republike Srbije. On u emisiji "Upitnik" govori o aktuelnim političkim temama.Na samom početku emisije...

Nastavak na Večernje novosti...

Vulin: Zahvaljujući Vučićevoj hrabrosti izbegnut sukob ispred zgrade RTS-a

Izvor: Večernje novosti, 06.Nov.2019, 10:39

Vučić je pokazao zašto je predsednik i zašto će opet biti predsednik, rekao je Vulin Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da je deo opozicije, koji je protestovao ispred zgrade RTS, pokušao da izazove sukob i haos, ali da je to izbegnuto zahvaljujući "ličnoj hrabrosti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.