Premijerka odgovorila: Vučić vam to govori već sedam godina

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 13:33

Premijerka odgovorila: Vučić vam to govori već sedam godina

Beograd -- Predsednica Vlade, komentarišući pisanje medija da je "Vučić priznao da je naredio rušenje Savamale", navela da predsednik Srbije već sedam godina govori isto.

Premijerka Ana Brnabić je na svom profilu na Tviteru navela niz primera, odnosno datuma, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio i izgradnji Beograda na vodi i rušenju u Savamali.

Ona je navela da "u prilog istini za koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zna da nije previše relevantna za dotični tajkunski tabloid", juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić "doslovce ponovio ono što govori poslednjih sedam godina, a to je: "Ja sam bio čovek koji je doneo odluku da se gradi Beograd na vodi, da se ruše protivpravne udžerice, protivpravno izgrađene... trebalo je da sve to sruše u sred bela dana i da mene pozovu da upravljam tim bagerima i buldožerima, da to srušimo u po bela dana, i da izgradimo najlepši mogući grad u gradu koji je ponos čitave nacije".

ONa je potom kao primer navela i Vučićevu izjavu datu 10.05.2016, kada je Vučić izjavio: da ne razume one koji su odlučili da rušenje u Savamali obave tokom noći, jer je reč o bespravno podignutim objektima i dodao da nadležni organi treba da nastave svoj posao.

Zatim je navela i izjavu od 15. 04. 2021, kada je Vučić govorio o rušenju u Hercegovačkoj: "Da su me pitali, ja bih došao sa bagerom u po bela dana. Ne razumem što bi to neko radio noću, tako sam rekao. Ne zato što su nešto radili, već zato što nisu radili javno."

Zatim, tu je i izjava koju je Vučić dao osmog marta 2022: "Da su mi rekli, sam bih seo u bager i porušio to u po bela dana, a ne noću, da napravim Beograd na vodi, najlepšu promenadu".

"Dakle, niti je šta novo, niti šta netačno, rekao. Ipak, dobro je znati da nemate šta zaista da mu zamerite, pa izmišljate stvari", zaključila je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.